Григор Димитров успя да победи поставения под номер 8 в

...
Григор Димитров успя да победи поставения под номер 8 в
Коментари Харесай

Стабилен Григор Димитров премина през Денис Шаповалов за 91 минути игра

Григор Димитров съумя да победи поставения под номер 8 в схемата Денис Шаповалов с 6-3, 7-6(3), в дуел от шампионата на АТП 500 в Ротердам. Той се игра в нидерландския град за пръв път от 2018г. През цялата игра Гришо не позволи спад, сподели доста постоянна игра и справедливо в профил противника си. Българинът избави сетбол във втората част и по-късно да я завоюва.

В първото си подаване Григор позволи двойна неточност, а по-късно Шаповалов смъкна ретур ниско в краката му и българинът сгреши. Последва неправилност от бекхенд страната за някогашния №3 и канадецът стигна до два следващи брейкбола при 40-15. Блок-ретурите незабавно влязоха в деяние за осмия подложен, само че българинът се оправи с два от тях и изравни. Димитров върна самочувствието си с ас по правата и по-късно поведе в резултата.

В първия си сервис гейм Шаповалов също сподели съмнения на начален удар, допускайки две двойни неточности. При 30-30 на канадеца му се наложи да играе на втори сервис, а Григор смъкна топката ниско в краката му, когато съперникът бе излязъл на мрежата, и стигна до точка за пробив на собствен ред. Осмият подложен се засилва и завоюва размяната на бекхенди, само че Димитров скоро отново имаше преимущество и въпреки да пропусна шанса си, се възползва от още една двойна неточност на противника. Българинът размина канадеца на мрежата и поведе с брейк и 2-0.
 СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Григор Димитров - Денис Шаповалов 6-3, 6-6 онлайн
СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Григор Димитров - Денис Шаповалов 6-3, 6-6

Двубоят стартира след 20:30

Първата ни ракета не се поколеба, когато пое самодейност в сета. Той впечатли с добра композиция сервис-мрежа, а след това направи контра-пие и затвърди преимуществото си.

Форхендът на финалиста от 2018 работеше на съвършено равнище, той вкарваше дълбоки удари и усещаше точните моменти, при които да излезе на мрежата. Шаповалов не съумя да го размине и още веднъж се стигна до дюс в подаването на 20-годишния тенисист. Въпреки това 16-ият в света се оправи и записа първия си гейм в срещата.

Форхендът на Григор беше неразгадаема задача за канадеца, който постоянно даже не успяваше да отгатва посоката. Последваха два уинъра на Димитров от тази страна и той остана единствено на гейм от триумф в сета.

Световният №22 организираше доста целеустремено точките и постоянно беше на крачка пред противника. Канадецът изостана с 15-30, когато сервираше за оставане в частта, и бе заставен да излиза на мрежата, с цел да обърне развоя и да се задържи в сета.
 Григор Димитров прогресира до 22-о място в света
Григор Димитров прогресира до 22-о място в света

Българинът се възползва от слабото показване на Гуидо Пея в Кордоба

Григор позволи втора двойна неточност в мача във значим миг, само че форхендът по правата още веднъж се оказа положително оръжие. Българинът не даде късмет на съперника си и поведе в частите с 6-3.

Шаповалов усъвършенства сервирането си директно след паузата и след бърза замяна на геймове поведе с 30-0 в третия. В момента, в който обаче вкара по-лек начален удар, Григор се възползва, а по-късно българинът притисна съперника с дълбоки удари и изравни. Все отново канадецът се измъкна и поведе с 2-1.

И двамата започнаха все по-лесно да печелят сервис геймовете си, а Димитров, въпреки и да догонваше в резултата, вкарваше над 70% от началните удари в игра. Беше и доста ефикасен в по-късите разигравания, защото рискованата игра на противника помагаше на финалиста от 2018. В избрани моменти обаче експанзията на Шаповалов се оказваше печеливша. Това се случи в шестия гейм, когато той натисна от бекхенд и стигна до тъждество, само че Григор излезе сполучливо на мрежата, а след това взе бързо разиграване на втори сервис, с цел да изравни геймовете.
 Григор Димитров стартира в Ротедам, вижте програмата за първия ден на ATP 500
Григор Димитров стартира в Ротедам, вижте програмата за първия ден на ATP 500

Българинът ще срещне Денис Шаповалов след 20:30 часа

Първата ни ракета продължи да взима верните решения и изуми с съвършена композиция форхенд и слайс бекхенд, която разноски противника из целия корт. Канадецът направи две неточности и резултатът стана 4-4.

Сервирайки за оставане в частта при 4-5, Григор позволи двойна неточност в доста противен миг и по този начин даде сетбол на 20-годишния тенисист. Спокойствието обаче не напусна българина - той осъществя съвършен сервис, последва топка в навън на Шаповалов, а нов добър начален удар остави някогашния №3 в сета.

Българинът изпитваше проблеми с вкарването на първия сервис, когато за повторно трябваше да го прави, с цел да остане в сета. Размина съперника от бекхенд, впечатли и от форхенд страната, само че позволи двойна неточност. Стигна се до 30-30, само че Григор реализира сполучлива акция в предни позиции и с бекхенд уинър по диагонала вкара частта в тайбрек.

В дългия гейм Димитров стартира с минипробив, откакто канадецът излезе неопитен на мрежата. Скоро канадецът се върна в мача, само че при 2-2 сгреши бекхенд и още веднъж изостана. Първият начален удар на Григор се изгуби в края на втория сет, само че разчиташе на другите си мощни оръжия и остана на две точки от триумфа при 5-2.

Скоро някогашният №3 завоюва дълго разиграване и поведе с 6-3. Реализира още първия мачбол и продължи напред.
 Стефанос Циципас: Вече съм доста по-мъдър и по-добре съумявам да намирам салдото
Стефанос Циципас: Вече съм доста по-мъдър и по-добре съумявам да намирам салдото

" Играя седмица за седмица, към този момент имам опит "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР