Григор Димитров трябваше да спаси три мачбола и да демонстрира

...
Григор Димитров трябваше да спаси три мачбола и да демонстрира
Коментари Харесай

Григор Димитров спаси три мачбола и пречупи Харисън в Шанхай!

Григор Димитров трябваше да избави три мачбола и да показва по-железен темперамент в решителния тайбрек, с цел да преодолее за първи път в кариерата си втория кръг на тенис шампионата от сериите „ Мастърс “ в Шанхай.

Хасковлията, който е шести подложен в главната скица, надви повече от трагично в прелестен за окото дуел с 3:6, 6:3, 7:6(6) против 46-ия в международната класация Райън Харисън от Съединени американски щати, написа Sportal.bg.

Харисън стартира по-убедително първия сет и направи мълниеносен пробив, с цел да поеме самодейността, а единствено 13 минути му трябваха, с цел да поведе с 3:1. За страдание, форхендът на Димитров не вършеше нормалната ефикасна работа, а пък сервисът на американеца бе извънредно стабилен.

 

С мощния си начален удар обаче Харисън компенсираше това, което не можеше да получи в дългите разигравания. Стабилен втори сервис обезврежда втората точка за пробив, а от петия си сет-бол американецът затвори частта с 6:3 за 34 минути игра. Харисън водеше с 10:9 уинъра против 6:6 непредизвикани неточности, а скоростта на втория сервис на американеца бе с 20 км/ч по-бърза от тази на българина.

 

Вторият сет стартира по-лесно за сервиращите и Григор небрежно поведе с 2:1, не давайки повече от една точка на съперника при свое подаване - при първото си такова досега хасковлията бе изгубил единствено три разигравания, само че трябваше да откри метод да сложи повече напрежение върху Харисън от посрещане. Това към този момент се бе случило единствено в последния девети гейм на първия сервис, който бе взет от американеца след 10-минутна борба.

Григор получи троен брейк-бол в четвъртия гейм, откакто Харисън направи две неточности от форхенд, което не се бе случвало до тогава в мача. При 15-40 бекхенд на българина бе пласиран чудесно на линията и щеше да му донесе преимущество в разиграването, само че лайнсменът направи огромна неточност и отсъди навън, а след това след " хоук-ай " трябваше да се стигне до преиграване на точката. Грешка от воле при мрежата на Димитров и след това безапелационни форхенди на американеца доведоха до дюс, а за голямо страдание още веднъж с положителни сервиси Харисън се избави и изравни на 2:2. Две двойни неточности от адвантидж-полето вкараха в леки неприятности Григор, само че той удържа за 3:2, а след това противникът му изравни на 3:3 без особени компликации.

Най-сетне в осмия гейм Димитров се възползва с прелестен форхенд по правата от общо петия си в мача брейк-пойнт, с цел да поведе с 5:3! В подаването си за привършване на сета българинът направи следващото си удивително отиграване, когато топката се удари в мрежата и тупна неловко в полето му, само че той с шпагат и елегантно прекачване накара даже Харисън да го поздрави.

Впоследствие хасковлията свърши работата си и възвърне статуквото в мача - 3:6, 6:3 за общо 1 час и 12 минути игра.

Григор изоставаше с 40-0 при първото посрещане в решителния сет, само че със страхотни форхенди в композиция с атлетизъм и техника си обезпечи опция за пробив, печелейки четири следващи точки. В последна сметка геймът продължи 8 минути и при третия си късмет Димитров бе заплатен, а Харисън хвърли лудо ракетата си на корта след първата двойна неточност, която обезпечи пробива. Въпреки третата си двойна неточност, Григор затвърди безапелационно и поведе с 2:0! Американецът отново стана жертва на нервите си и усъвършенстваните ретури на Димитров го предизвикаха да бърка и от състояние 40-15 се стигна до нов брейк-бол за хасковлията, само че той не се възползва от него, защото направи цели четири пропуща от офанзивния си, по-плосък бекхенд - 2:1.

Дойде ред и за по-дълъг сервис-гейм на Григор, защото Харисън увеличи класата на ретурите си и дълбочината им го затрудняваше. Двойна неточност на хасковлията докара до първи късмет за пробив на Харисън от оня миг в първия гейм, когато той проби за 3:1. Той бе отразен, само че във втория случай късата топка на Димитров още веднъж не се получи и американецът стигна до брейк за 2:2. Солиден сервис оказа помощ на 46-ият в света да отрази десетия брейк-пойнт на Григор в мача, а след това мрежата също наклони везните в интерес на противника на българина - 2:3.

За голямо страдание обаче Димитров отново се пропука и за нула време съобщи самодейността в сета, откакто го бе почнал чудесно. Той направи следващата си неточност от форхенд, с цел да даде брейк-бол на противника, а с двойна неточност съобщи подаването си - 2:4! Българинът обаче не разреши това да го съкруши напълно и мигновено направи рибрейк, откакто се възползва от неналичието на първи сервис на съперника и с по-добра тактичност в разиграванията предизвика нужните неточности от страна на Харисън - 3:4 и изравнени (по два) пробива. Григор затвърди безапелационно и при 4:4 сетът към този момент продължаваше цели 55 минути - доста по-дълго от предходните два, които общо бяха минали за 72.

При 4:5 хасковлията сервираше за оставане в мача и попадна в неприятно състояние (с помощта на мрежата) при 0-30, само че обърна развоя на събитията с ас и три впечатляващи уинъра от форхенд - 5:5. Двамата вкараха мача в тайбрек, откакто безапелационно завоюваха подаванията си, а Григор наниза 15-ия си ас в срещата - 6:6.

Първият мини-пробив бе на сметката на Харисън, който се възползва от един от редките слаби апроуч-удари на Димитров - несполучливо драйв-воле, довело след това до 1:3. Форхенд в навън рано-рано докара до 1:4 и за нула време хасковлията се озова в неволя в най-неподходящия миг. Удар с рамката на Григор прати топката надалеч отвън очертанията за 2:5, само че след това той върна един от мини-пробивите с по-добро излизане на мрежата. Българинът отрази два от трите мачбола, които бяха на негов сервис, за 5:6, а Харисън не устоя на напрежението и прати топката в навън за 6:6! Димитров " подуши кръвта " и с чудесно построена офанзива, приключена с форхенд по противоположния диагонал, стигна на собствен ред до мачбол с нов мини-пробив за 7:6, като приключи по най-хубавия метод - с 16-ия си ас за крайното 3:6, 6:3, 7:6 (6) за общо 2 часа и 35 минути игра!

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР