Григор Димитров трябваше да се потруди доста, прекарвайки над три

...
Григор Димитров трябваше да се потруди доста, прекарвайки над три
Коментари Харесай

Григор след победата: Бях по-добре подготвен физически; виждах толкова много български знамена

Григор Димитров трябваше да се потруди много, прекарвайки над три игрови часа на корта, с цел да се поздрави с откриващата си победа на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Най-добрият български тенисист бе забъркан в сериозна борба против неуместен за себе си противник, в лицето на международния номер 69 Мартон Фучович, и въпреки да изоставаше със сет и пробив пасив, то първата ни ракета заслужи крайния триумф след 4:6 6:3 7:6(1) 6:2.

С това първенецът в Бризбейн и 13-и подложен в схемата на шампионата се поздрави с шестата си поредна победа през новия сезон, като в минутите след триумфа си даде малко изявление пред феновете на " Джон Кейн Арена ", споделяйки следното:

" Мартон е доста първокласен състезател и физически е измежду най-добре квалифицираните в Тура. Знаех, че ще ми бъде много мъчно още от първата точка. В началото не съумявах да се приспособя към изискванията. От няколко дни насам упражнявам в Мелбърн, само че в първия сет топката непрекъснато ми бягаше. Не играх добре при започване на дуела, само че за сметка на това мисля, че от позиция на физическата ми кондиция бях на доста положително ниво и се стремях да остана по този начин до самия край. ", стартира българинът във връзка персоналното си показване в срещата.

" С Мартон се познаваме от дълго време и сме в доста положителни взаимоотношения. Не е прелестно да гледаш състезател от неговия сан да изпитва сходни проблеми в такива условия. Точно поради това обаче е и доста значимо по какъв начин ще работим по време на предсезонната си подготовка, тъй като би трябвало да подготвим добре телата си във връзка изискванията, които ни чакат тук в Австралия. Не поисквам на никого това нещо, само че в спорта от време на време се случва ", разяснява някогашният полуфиналист в конкуренцията по отношение на видния физически дискомфорт, който изпитваше противникът му в заключителния сет от срещата.

В умозаключение най-хубавият ни тенисист бе запитан дали ще остане на трибуните на корта за идния дуел сред Себастиан Офнер и Танаси Кокинакис, който ще дефинира идващия му съперник в шампионата, на което 13-ият подложен отговори следното:

" Може би, ще ги виждам от ледената вана, само че не и от трибуните. Феновете са невероятни по тази причина, че стоят тук в същото време с часове наред. Със сигурност ще изгледам мача сред Кокинакис и Офнер, като нямам желания против кого от тях да се изправя. И в двата случая ще подходя извънредно съществено в подготовката си и ще дам най-хубавото от себе си. ", приключи Григор, който отдаде заслуженото и на сънародниците ни по трибуните: " Вие сте страхотни. През цялото време виждах толкоз доста български знамена и в двата края на корта, това беше просто отлично ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР