Григор Димитров трябваше да се бори много здраво за мястото

...
Григор Димитров трябваше да се бори много здраво за мястото
Коментари Харесай

Григор: Точно такива мачове искам да печеля; играя добре и харесвам шансовете си срещу Фриц

Григор Димитров трябваше да се бори доста крепко за мястото си на 1/2-финалите в Женева, единствено че това събитие не го тормози и той oсъществи страховит поврат над Кристофър О`Конъл, с което си даде опция да премери сили против втория подложен Тейлър Фриц. Медийните канали на шампионата пък побързаха незабавно да вземат изявление от родния ни представител, който приказва за триумфа си над австралиеца и какво чака от идната си борба на корта.

Поздравления за успеха! Беше доста натоварен мач. Как се чувстваш след него?

- Чувствам се добре, само че дано забележим по какъв начин ще е тялото ми на следващия ден. Беше страховит мач. Точно подобен вид дуели желая да спечелвам. Днес трябваше да се потрудя доста съществено, с цел да намеря метод, по който да обърна срещата и съм в действителност доста благополучен с успеха.

Предстои ти полуфинален конфликт с Тейлър Фриц, от който загуби след два тайбрека при единствената ви среща в Мадрид през 2019-та година. Как ще се подготвиш?

- Ще се приготвя, както за всekи различен мач. Той играе доста добър тенис сега и е в действителност извънредно стабилен през последните две години. Притежава съществени оръжия в играта си, на които може да разчита, само че в същото време одобрявам възможностите си. Смятам, че се движа и играя добре, което е сериозен плюс и се надявам, че ще бъда малко по-постоянен, с цел да се възползвам от всяка една опция, която ми се отвори.

И най-после последно. Усещаш ли някаква специфична връзка с корта в Женева? Нещо, което да е друго по отношение на другите шампионати?

- Нека забележим какво ще стане. Досега кортът се отнася прелестно с мен и публиката е страхотна. Турнирът е в действителност прелестен и изпитвам един вътрешен мир в себе си, до момента в който съм тук. Надявам се да направя задоволително, с цел да се случи допустимо най-хубавото за мен и в същото време да развеселявам почитателите.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР