Григор Димитров трябва да се изолира, след като служител на

...
Григор Димитров трябва да се изолира, след като служител на
Коментари Харесай

Григор Димитров в изолация, след случай на COVID-19 в хотела му

Григор Димитров би трябвало да се изолира, откакто чиновник на хотела, в който той живее дружно с приятелката си Лолита Османова преди Откритото състезание на Австралия, е дал позитивна проба за ковид.

Българският тенисист е измежду тези сред 500 и 600 индивида, които са били известени, че неотложно би трябвало да се приберат по стаите си и да се подложат на тестване. Те не са единствено тенисисти, а и треньори, уредници на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Снимка: Instagram

Става въпрос за 26-годишен някогашен чиновник на хотела. Той не е част от личния състав от 29 януари, само че на 2 февруари е показал признаци и е дал позитивен тест за COVID-19. В постройката са настанени 1000 индивида с значима роля в шампионата, който би трябвало да стартира от понеделник (8 февруари).

Организаторите на Откритото състезание на Австралия обявиха, че няма място за суматоха и всеки един от гостите на хотела ще бъде освободен от изолацията след негативен тест за ковид.

Снимка: Getty Images

" Турнирът не е заплашен, а и не виждам смисъл за терзание в жителите на Мелбърн. Като щат ние подсигурихме всички належащо за сигурността на жителите и гостите. Бъдете сигурни, че през идната седмица мачове от Откритото състезание на Австралия ще има ", съобщи министър председателят на щата Виктория - Даниел Андрюс.

Тенисисти и треньори прекараха в строга изолираност 14 дни, като тя свърши при започване на актуалната седмица. Това се наложи, откакто в специфичните самолети, с които участниците дойдоха на континента, бяха засечени 2 случая на инфектирани.

Снимка: Getty Images

Други, като Григор Димитров, имаха опция да упражняват, само че по строга стратегия и единствено с избрани сътрудници на корта.

Днес (3 февруари) българският тенисист изигра първия си формален мач за 2021 година Той победи австралиеца Андрю Харис във втория кръг на един от шампионатите в Мелбърн.

Организаторите на Откритото състезание на Австралия обявиха, че, макар строгите ограничения в международен мащаб, по трибуните ще участват почитатели. На южния континент обстановката с разпространяването на болестта се възстановява и от началото на годината новите случаи са малко.

Снимка: Getty Images

Самият Григор Димитров разгласи, че е инфектиран с COVID-19 в средата на 2020 година, по време на присъединяване си в конкуренцията в страните от някогашна Югославия " Адриа Къп ". След интервал на изолираност, българинът даде негативен тест за ковид и се завърна към тренировките. В редица изявленията той разгласи, че е прекарал тежко болестта и това се е отразило на спортната му форма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР