Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер,

...
Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер,
Коментари Харесай

Григор Димитров пред Sportal.bg: Знаех какво трябва да направя

Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер, откакто го победи в пет сета на четвъртфиналите на US Open. Сега той ще се изправи против Данийл Медведев в борба за място на финала в Ню Йорк. Българската тенис звезда не сподели прекомерно доста страсти след огромния триумф, макар че не скри и насладата си.

" Трябваше да пристигна този миг. Най-хубавото е, че през днешния ден пристигна. Днес се подготвях като за всеки различен мач. Не желаех да го мисля, че играя отново против него ", показа Григор пред Sportal.bg .

" Труден път сет, само че бях фокусиран от самото начало. Знаех какво трябваше да направя. Знаех доколко мога да употребявам тялото си, което е най-големият ми плюс. Сервирах добре, когато трябваше. Важните моменти в мача ги изиграх доста добре и съгласно мен това беше уверено ", добави той.

Димитров на два пъти изоставаше със сет, само че не сподели съмнения и съумя да обърне мача в своя изгода: " Срещу него, в случай че за малко се разколебаеш, сетът свършва. Нямах време да обмислям. Трябваше допустимо най-бързо да не помня за отрицателните неща. Имах тежки мигове, в които губех, когато се ядосвах, само че знаех, че него го боли повече. В смисъл, знаех, че физически мога да устоя повече.

В началото той стартира доста добре, сервираше чудесно, съвсем нищо не можех да направя на сервисите, волета, всичко беше на доста високо равнище. Но това е той. Ако оставиш това да ти повлияе, мачът е приключил. "

Semifinal bound

Grigor Dimitrov scores his first ever win over Roger Federer, defeating the five-time champion 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2.@GrigorDimitrov | #USOpen pic.twitter.com/HAzYVIahdE
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2019
Бившият номер 3 в света показа, че не е правил нещо друго от началото на шампионата, с цел да се стигне до тези триумфи, а главната причина е спокойствието и постояннството. " Всеки ден тренирахме, подготвяхме се, забавлявахме се. И през днешния ден имаше развлечение и на корта. Тенисът, в случай че го приемаш прекомерно съществено, тогава също не е хубаво. Трябва да има от всичко по малко и тези дни беше по този начин. Имахме хубави вечери. Тези седмици се развиват доста умерено. Всеки в тима си прави работата. Не се паникьосваме за нещо, вършим си работата. Това оказва помощ доста. Дава ти голямо успокоение ", показа още Григор.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Ню Йорк
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР