Григор Димитров стартира успешно участието си на АТР 500 надпреварата

...
Григор Димитров стартира успешно участието си на АТР 500 надпреварата
Коментари Харесай

Следващият съперник пред Григор в Ротердам: Бивш финалист в турнира с две победи над българина

Григор Димитров започва сполучливо присъединяване си на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, откакто подчини международния номер 48 Лоренцо Сонего, с цел да си подсигурява място във втория стадий на шампионата. Там на пътя на най-хубавия ни тенисист пък се изправя негов извънредно добър познайник, в лицето на Мартон Фучович, който в хода на вчерашния ден се наложи над сънародника си Фабиан Марожан в поредни сетове, с цел да оформят с първата ни ракета следващата борба между тях.

Унгарецът, който все още се намира под номер 86 в международната класация, в кариерно отношение може да се похвали с постигане до върховата си 31-ва позиция в класирането, както и с една купа на равнище АТР, датираща от конкуренцията в Женева през 2018-а година, като също така има и два финала, единият от които идва точно в Ротердам през 2021-ва, до момента в който другият е на родния ни Sofia Open преди пет лета. В съперничеството сред Григор и Фучович пък откриваме четири досегашни дуела, в които равенството е на респект и на сметката на всекиго има по два триумфа, като при последната им среща, състояла се преди тъкмо месец на тазгодишния Аустрелиън Оупън триумфът бе за първата ни ракета, който пречупи противника си в четири сета под адската горещина в Мелбърн.

Предстоящият двубой от осминафиналната фаза в Ротердам пък ще се изиграе в утрешния ден, като очакванията на всички ни са свързани с ново мощно показване на Димитров и трета победа в кариерата му над унгареца, която да го класира за идващия стадий в конкуренцията.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР