Григор Димитров стартира ударно участието си на турнира от сериите

...
Григор Димитров стартира ударно участието си на турнира от сериите
Коментари Харесай

Летящ старт за Гришо в Барселона

Григор Димитров започва стремително присъединяване си на шампионата от сериите АТР 500 в Барселона. Във втори кръг международният номер 5 и подложен под номер 2 в схемата отстрани Жил Симон с 6-2, 6-1 за малко над час игра на централния корт " Рафа Надал ", съобщи Sporta.bg.

Димитров не изпита никакви проблеми против французина, незабавно щом откри играта си, и реализира 4-а победа от 9 мача над този противник. Преди днешния мач салдото бе 5-3 в интерес на Жил Симон. В идващия кръг Григор ще мери сили с Малек Джазири. Тунизиецът в профил българина на старта в Дубай по-рано през годината и в този момент първата ни ракета е подготвена за сладко възмездие.

Григор не стартира по никакъв начин безапелационно срещата, откакто в първото си подаване разреши на Симон да отмъкне две точки, а след това се стигна до два дюса на сервис на Димитров. При 2-2 и собствен сервис, българинът трябваше да се измъква то напечена обстановка. Той подари три поредни брейкбола на противника, само че ги избави с композиция от печеливши удари и неточности на френския тенисист.

Тогава като по знамение поставеният под номер 2 в схемата получи брейкбол и го реализира от първата опция, с цел да накаже разконцентрирания Симон за 4-2. Григор затвърди пробива, след което сподели блестяща класа и стигна до два сетбола на сервис на Симон. Французинът избави първата опция за пробив, само че не и втората и Григор затвори сета с 6-2.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР