Григор Димитров срещу Давид Гофен в битка за 1/2-финалите на

...
Григор Димитров срещу Давид Гофен в битка за 1/2-финалите на
Коментари Харесай

Часът удари: Григор в битка за 1/2-финалите

Григор Димитров против Давид Гофен в борба за 1/2-финалите на финалния шампионат на АТР в Лондон. Ключовият конфликт е през днешния ден към 16:00 часа.

Евентуална победа ще донесе на Гришо нови 200 точки за международната класация и обезпечено класиране в огромната четворка. При това – още в дебютното му присъединяване в влиятелната конкуренция.

Единият от полуфиналистите в британската столица към този момент е явен, само че той идва от другата група, носеща името на Борис Бекер. Роджър Федерер завоюва първите си два мача и самоуверено гледа към купата.

Гофен също има късмет да си обезпечи присъединяване в идната фаза още през днешния ден. Вариантите са два – белгиецът да надвие Димитров с 2:0 сета или при триумф с какъвто и да е резултат, ако Доминик Тийм загуби от Пабло Кареньо Буста. Испанецът попълни група „ Пийт Сампрас” на мястото на контузения Рафаел Надал.

Григор и Давид дотук имат по три мача между тях, всичките изиграни през 2017 година Първият беше на четвъртфиналите в Австралия, когато българинът реализира безапелационен триумф с 6:3, 6:2, 6:4. Десетина дни по-късно двамата се срещнаха във финала на шампионата в София, извоюван от Димитров със 7:5, 6:4. На идващия шампионат от календара - в Ротердам, белгиецът се наложи в четвъртфиналите с 6:4, 1:6, 6:3.

След развръзката в първите мачове от група " Пийт Сампрас " Димитров излезе втори измежду любимците на букмейкърите за купата. Шансовете на българина се правят оценка с 6.50, а с по-нисък коефициент е единствено шесткратният първенец Роджър Федерер (1.40).

Следете развоя на конфликта и всички реакции в новините на bTV , на нашия уебсайт btvnovinite.bg и във „ Фейсбук” на bTV Спорт с директните включвания на специфичния ни делегат Димитър Тасев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР