Григор Димитров срещна сериозни проблеми срещу британеца Кайл Едмънд в

...
Григор Димитров срещна сериозни проблеми срещу британеца Кайл Едмънд в
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи с британец в трисетова битка във Вашингтон

Григор Димитров срещна съществени проблеми против британеца Кайл Едмънд в първия си мач от в шампионата от категория АТП 500 във Вашингтон. Българският тенисист се нуждаеше от 2.21 часа, с цел да пречупи 41-ия в света – 7:5,4:6, 6:3 и продължава във втория кръг.

И двамата тенисисти позволиха доста грешки в срещата, само че по-големият опит на Димитров оказа въздействие за крайната победа.

Moving on! @GrigorDimitrov grinds out a tough 3-setter vs Edmund to advance to the next round! pic.twitter.com/sqOjaACDy4
— Citi Open (@CitiOpen) August 3, 2017

Първият сет се движеше гейм за гейм, с много благоприятни условия за пробив, които обаче не бяха осъществени. При 6:5 в своя изгода Димитров съумя да вземе подаването на противника си и да затвори частта.

Последва огромен срив в представянето на българския играч, който стартира да позволява обикновени неточности. Димитров позволи пробив още в третия гейм на втория сет и не можа да го навакса до края, което вкара мача в решителна трета част.

В третия сет Доналдсън се поддаде на напрежението и Димитров се възползва от това. Той увеличи съществено темпото и записа пробив в най-важния миг. При 4:3, българинът завоюва подаването на противника си, а след това затвърди пробива, с цел да вземе и дуела.

Българският тенисист имаше съществени проблеми с началния удар, като едвам 53% от първия сервис съумя да влезе. Димитров записа единствено четири аса, за сметка на девет от противника си.

Той приключи и с общо девет двойни неточности.

Съперник на Димитров във втория кръг ще бъде спечелилият от мача сред Стив Джонсън (САЩ) и Даниил Медведев (Русия).

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (657)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР