Григор Димитров сподели мнението си пред официалния канал на АТР

...
Григор Димитров сподели мнението си пред официалния канал на АТР
Коментари Харесай

Григор Димитров: Още не мога да се израдвам на класирането за Финалите на АТР

Григор Димитров показа мнението си пред формалния канал на АТР за възможностите си на “Мастърс”-а в Париж, както и за първото в кариерата класиране на Финалите на АТР в Лондон. Хасковлията е един от шестимата сигурни до момента за заключителния тенис шампионат за 2017 година, дружно с Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.

На " Мастърс " -а в Париж Димитров ще стартира присъединяване си против французин.

“Много по-спокоен съм, откакто към този момент съм се класирал за Финалите на АТР. Също по този начин обичам да играя в Париж, тъй като пребивавам тук през огромна част от времето, познавам града и ми харесва доста. Хората са страхотни. Сезонът е най-хубавият за мен в кариерата ми, без подозрение. Успях да подкрепям високо равнище през годината и да спечелвам огромни трофеи, а и ми оказа помощ, че пропуснах някои събития тук таме. По-свеж съм и съм по-ентусиазиран за шампионатите, в които вземам участие, а класирането на Финалите значи доста за мен и екипа ми.

2017 @ATPWorldTour title leaders:
.@rogerfederer 7
.@RafaelNadal 6#AlexanderZverev 5
.@tsonga7 4
.@GrigorDimitrov 3
.@la_pouille 3
— ATP Media Info (@ATPMediaInfo) October 29, 2017
Когато разбрах, не можах да се израдвам, тъй като бях доста концентриран, чаках да се случи в Париж, а не преди този момент. През последните седмици имах няколко тежки загуби, само че продължавах да се концентрирам върху мачовете. Може би като отида в Лондон, ще стартира да го съзнавам повече. Ще приказвам повече с другари и родственици, изключително с татко ми, който ме възпламени по тениса и той е повода да съм тук. Също по този начин Дани има огромна заслуга, работим дружно към този момент от една година.

Основната разлика с преди е постоянството ми, тъй като съвсем на всеки шампионат играя четвъртфинал, полуфинал. Също по този начин към този момент спечелвам повече мачове, даже да не играя добре, което беше основното за завръщането ми в топ 10 на международната класация. Просто непрекъсната работа, даже в дните, когато не се чака да тренираш, всичко оказа помощ за огромната цел.

We just asked some yes-no questions to @GrigorDimitrov on. And he gave interesting answers...

Stay tuned #RolexPMasters pic.twitter.com/Xqe7VSvdqH
— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters) October 29, 2017
Обичам да играя на закрити кортове, тъпо, че не са толкоз доста тези шампионати. Не всички ги харесват, тъй като са сложни, би трябвало да се нагодиш към ситуацията. Също е и малко необичайно, тъй като непрекъснато правиш едно и също и си вътре, не виждаш дали има слънце или се стъмва. Но съм много удовлетворен от играта си навън и на закрито, тъй че ще не преставам да върша най-хубавото, на което съм кадърен.

Да играем още веднъж в Париж в този момент е доста по-различно, в сравнение с “Ролан Гарос”, тъй като би трябвало да се адаптираш, а и към този момент усещаш тежестта на миналия сезон. Но както споделих, познавам града и се усещам добре тук”, сподели Димитров пред формалния канал на АТР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР