Григор Димитров спечели първата си среща на Australian Open срещу

...
Григор Димитров спечели първата си среща на Australian Open срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира успешно похода си на Australian Open

Григор Димитров завоюва първата си среща на Australian Open против Иржи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Българинът срещна сериозен отпор от 142-ия в международната класация и трябваше да постави много старания, с цел да стигне до успеха. За място в главната скица, 20-годишният чех Лехечка преодоля Макс Пърсел, Майкъл Мо и Дмитри Попко в квалификациите.

Във втория кръг Григор Димитров ще играе с спечелилия от мача сред Беноа Пер (Франция) и Тиаго Монтейро (Бразилия).

Григор не стартира добре и още в първия сет трябваше да избавя три точки за пробив. Все отново съумя да си вземе гейма след две неточности на съперника. При 2:1 Димитров пропусна две благоприятни условия за пробив и резултатът бе подравнен. Последва замяна на сервис-гейм преди да се стигне до пробив на Гришо и в последна сметка сетът бе за него - 6:4.

И при започване на втората част на Гришо му се наложи да избавя три точки за пробив, само че устоя и поведе - 1:0. След замяна на сервис-гейм, българинът изпусна две благоприятни условия за пробив в четвъртия. С гейм на нула Димитров поведе с 3:2, само че последва негова двойна неточност, която одведе до първи пробив във втория сет. Лехечка затвърди пробива си и поведе с 5:3, а в последна сметка чехът завоюва с 6:4.

В третия сет Гришо не остави подозрение, че е по-добрият и доминираше изцяло, повеждайки с 3:0. Чехът върна един гейм, само че българинът продължи да диктува играта и затвори частта с 6:3.

Четвъртият сет беше много оспорван, само че Гришо сподели темперамент и завоюва. След начална замяна на сервиз-гейм, се видя, че Гришо изпитва проблеми с физическото си положение и постоянно "крадеше " почивки, навеждайки се да си оправя обувките. При 5:5 със серия от подсечени бекхенди, Димитров докара до неточност на съперника и нов късмет за пробив, който към този момент беше осъществен с елегантен минаващ форхенд - 6:5. В последния гейм Гришо слоги точка на разногласието с с излизане на мрежата след сервис - 7:5 и Димитров се класира за втория кръг!/ gong.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР