Григор Димитров спечели най-голямата си победа от началото на годината.

...
Григор Димитров спечели най-голямата си победа от началото на годината.
Коментари Харесай

Григор надви Чилич с цитат от Рузвелт на маратонките си

Григор Димитров завоюва най-голямата си победа от началото на годината. На "Ролан Гарос " в Париж, българинът превъзмогна себе си и болката с цел да завоюва петсетова драма против Марин Чилич, а тирада на Рузвелт се оказа изворът на ентусиазъм за 28-годишния тенисист.

По време на мача с хърватина усещане направи любопитен надпис на маратонките на Димитров – „ The Man in The Arena” ( “Мъжът на арената”).

Пред NOVA Григор изясни символиката на текста: “Дни преди началото на шампионата вечерях с другари. Един от тях ми сподели за тирада на Рузвелт, произнесена тъкмо в Париж за “мъжа на арената”. Прибрах се и още същата вечер четох до късно. Много ме впечатлиха тези думи. Тогава си споделих, че на този "Ролан Гарос " ще последвам само тях. Чета ги всеки ден и ми става доста хубаво. Дават ми готино успокоение, а и явно се отразяват и на корта”.

Поклон! Григор прогони и болката, и Чилич

През 1910 година Теодор Рузвелт, 26-ият президент на Съединени американски щати (1901 -1909г), произнася прочувствена тирада в Сорбоната в Париж за “мъжа на арената”, която гласи: “Не критикът има значение, не индивидът, който акцентира по какъв начин мощните се препъват или къде тези, които правят потребни каузи, са могли да ги на вършат по-добре. Уважение заслужава индивидът, който фактически излиза на арената, чието лице е белязано от прахуляк, пот и кръв, който се стреми към задачата без боязън, който бърка и още веднъж и още веднъж не улучва задачата, тъй като няма изпитание без неточности и дефекти. Който знае какво е да си безвъзмезден и се посвещава на идея знае, че мястото му в никакъв случай няма да бъде измежду боязливите и студени душици, които не познават нито успеха, нито поражението”.

 Григор Димитров
източник: NOVA.BG
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР