Григор Димитров си осигури участие във втората седмица на Уимбълдън

...
Григор Димитров си осигури участие във втората седмица на Уимбълдън
Коментари Харесай

И след доиграването, още от същото: Григор разби 10-ия в света

Григор Димитров си обезпечи присъединяване във втората седмица на " Уимбълдън " след нова трисетова победа - 6:2, 6:3, 6:2 против десетия в света Франсис Тиафо (САЩ).

Двубоят стартира през вчерашния ден (по програма), само че поради дъжд бе пресечен след втория сет и 2:1 гейма за Тиафо в третия. Заради късния час уредниците взеха решение да се доиграе през днешния ден, само че смяна в игровото държание на двамата нямаше - българинът продължи да господства и небрежно довърши съперника си.

Загрявката им продължи повече от остатъка от мача. Димитров изравни, проби, затвърди, повтори това и от втория мачбол постави край.

На осминафинала той ще играе с младия датчанин Холгер Руне, който води тежка борба с Алехандро Давидович Фокина (Испания) - 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(8). Руне избави два мачбола преди да вдигне победоносно ръце.
 Григор Димитров. Снимка АП/БТА
А Григор Димитров още през вчерашния ден впечатли против фаворизирания против него Тиафо, дошъл в Лондон като победител на шампионата на трева в Щутгарт.

В първата част 32-годишната ни първа ръкета реализира два пробива, повеждайки в общия резултат с 6:2. Във втория сет българинът завоюва подаването на американеца за 4:2, след което не позволи сривове за 6:3.

В четвъртия гейм на третата част поставеният под номер 21 Григор Димитров имаше задатък от 30:0 в точките, когато дъждът принуди уредниците на прекратят дуела на корт номер 2.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР