Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство по

...
Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство по
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу квалификант на старта на Аустрелиан оупън

Григор Димитров ще стартира присъединяване си на Откритото състезание по тенис на Австралия против състезател, минал през квалификациите. Финалният кръг от тях е през днешния ден и на следващия ден, а след него най-хубавият български тенисист ще знае името на съперникаси.

Това отреди жребият на шампионата, който беше занимателен с към час и половина, поради случая с визата на ракета №1 в света Новак Джокович.

Тегленето на двойките и определянето насхемата на шампионата трябваше да стартира в 6 часа българско време. Десетина минути по-рано се появи известие в уеб страницата на конкуренцията и обществените мрежи за " закъснение " на процедурата.

Организаторите отхвърлиха да посочат каква е повода, само че за всички беше ясно, че се чака решение по случая с визата на сръбския тенисист.

За 6:45 часаимаше брифинг на австралийския министър председател Скот Морисън, на който се очакваше той да разгласи вест за вероятно ново лишаване на визатана Джокович или да заяви, че няма спънки сърбина да остане в Австралия.

Очевидно уредниците на шампионата забавиха жребия, с цел да са наясно дали Джокович остава.

Морисън обаче не внесе изясненост.

" Въпросът с визата и оставането в страната на Джокович е компетентност на министър Алекс Хоук и той ще вземе вероятно решение. Нашата позиция не се е трансформирала ", съобщи австралийският министър председател.

След изказването му жребият беше плануван незабавно и стартира към 7:20 часа българско време, с близо 80 минути забавяне.

По подигравка на ориста първият противник на Джокович ще е сърбин - Миомир Кецманович.

Решението за тенисист №1 в света се чака до края на деня през днешния ден или най-късно в петък. Евентуално негово депортиране от страната в този момент ще разбърка схемата на шампионата, въпреки това към този момент надали да има значение за някого. И без това повече се приказва за сърбина, в сравнение с за самата спортна конкуренция.

Новак Джокович се бори за 10 купа от Откритото състезание на Австралия и рекордна 21-а в шампионат от Големия шлем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР