Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open срещу

...
Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров започва срещу аржентинец на Australian Open

Григор Димитров ще стартира присъединяване си на Australian Open против аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Това отреди тегленият през днешния ден чоп.

Аржентинецът е на 26 години и заема 50-то място в международната класация на АТР. До момента двамата не са се срещали на корта и това ще бъде техен първи мач.

Българинът е подложен под №18 в главната скица.

При възможна победа, във втория кръг Димитров може да се изправи против различен представител на аржентинската тенис школа - Леонардо Майер, или против американеца Томи Пол.

Men's draw - 3rd quarter

Federer has the in form Hurkacz in R3, Shapovalov, Dimitrov (or Sinner) in R4.

Super strong eight but then the easier opponent on paper for the QFs (Berrettini) pic.twitter.com/zjL4pf4BqK
— José Morgado (@josemorgado) January 16, 2020 В третия кръг евентуален негов противник е 13-ият в схемата Денис Шаповалов, а в четвъртия кръг е вероятен конфликт с Роджър Федерер.

В четвъртината на Григор Димитров се намират още Матео Беретини, Фабио Фонини, Гуидо Пея и Борна Чорич.

Това ще бъде 11-ото присъединяване на Григор Димитров на Australian Open. Той е полуфиналист в шампионата от 2017 година и два пъти четвъртфиналист (2014 и 2018 г.). Миналата сезон българинът доближи до четвъртия кръг в Мелбърн, където отпадна след загуба с 5:7, 6:7(6), 7:6(1), 5:7 против американеца Франсис Тиафо в траял повече от 3 часа и половина дуел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР