Григор Димитров ще вземе участие в дебютното издание на отборната

...
Григор Димитров ще вземе участие в дебютното издание на отборната
Коментари Харесай

Гришо в София: Ще играя за България на ATP Къп, не чета негативните коментари

Григор Димитров ще вземе присъединяване в дебютното издание на отборната конкуренция АТП Къп, която ще се организира в Австралия при започване на годината. Това удостовери персонално най-хубавият ни тенисист, който през днешния ден даде конференция в София.

„ АТП Къп оказва помощ на всички, всички сме в Австралия при започване на годината. Винаги сме харесвали отборните шампионати, за мен по този начин се пада сега, че е доста добре да играя АТП Къп. Ще се веселя и за всички млади играчи, които ще са с мен. Надявам се за тях да е едно положително прекарване. Предстоят много диалози с момчетата. Искам да схвана кой къде е на съответни дати, дали са свободни, къде ще упражняват “, разяснява Димитров.

АТП Къп ще се организира в три града в Австралия (Бризбън, Сидни и Пърт) в границите на 10 дни. В конкуренцията ще вземат участие общо 24 тима. Турнирът ще носи и точки за ранглистата и ще служи за генерална подготовка за първия за сезона шлем – Australian Open.

Димитров акцентира, че все още не възнамерява да взе участие за Купа „ Дейвис “.

„ Купа „ Дейвис “ губи от цената си. Не съм играл за Купа „ Дейвис “, тъй че все още Олимпийските игри не влизат в проектите ми. Не виждам на кого мога да оказа помощ за Купа „ Дейвис “. Относно „ Лейвър къп “ – това е нещо напълно друго “.

„ Благодарен съм, че съм тук, обрисува се тази година да имам малко по-дълга почивка “, бяха първите думи на Димитров пред родни публицисти.

„ Не мога да намеря верните думи, сезонът стартира необичайно, за първи път бях контузен, сблъсках се с неща, които ми бяха непознати. Наложи ми се да остана 4-5 седмици вкъщи, което не ми се беше случвало от дълго време. Всеки ден бях в лечебни заведения, доста неприятни обстановки, само че продължих да имам вяра в себе си и в това, което върша. Не бях пълностоен, имаше доста моменти през годината, в които се мислех, че няма по какъв начин да продължа, че няма съумея да се възстановя. Лятото беше  малко по-добре, започнах да упражнявам повече, имаше шампионати, в които играех добре, само че резултатите не идваха. Вярата най-после беше най-силното нещо “, разяснява Димитров.

„ Родителите ми постоянно са зад мен. В Париж постоянно съм се чувствал добре, само че не постоянно съм имал положителни резултати. С всеки един гейм си подвигах равнището, нямах нищо да изгубвам в последния шампионат. Един добър свършек за годината.

Когато си надалеч от топ равнище всеки мач е все едно катериш планина. В месеца преди US Open бях направил 110 км бягане, само че нямах никакви резултати. В Ню Йорк първият мач беше най-важният (срещу Андреас Сепи). Много желаех да удрям Роджър Федерер, изключително на подобен мач - вечерен. Най-добрата атмосфера на корт, изобщо не можех да чуя топката, имах възприятието, че играя на закрито. Ранните мачове на US Open бяха най-важни за мен “.

Попитан дали чете мнения по собствен адрес, Димитров отговори по този начин:
„ Стоя много встрани от доста неща. Имаше интервал от 4-5 седмици, в които въобще не влизах в обществени медии, уеб сайтове, конгреси, по този начин се усещах по-добре. Бях в Ню Йорк, а се усещах все едно съм в Исландия “.

Григор показа мнението си и за финалния шампионат в Лондон, на който победи през 2017 година:
„ Не би трябвало да отписваме Роджър и Медведев. С Рафа сме си говорили, че в никакъв случай не е печелил Лондон. Шегували сме се, че аз ще му дам моята купа, а той ще ми даде някоя негова от Шлема. Зверев е на такова равнище, че в случай че не стартира добре, ще му е мъчно. Циципас дебютира и знам какво е и какъв брой може да си рисков. Тийм към този момент има пет трофеи, а Беретини прави сезона на живота си. Ранните мачове там са най-важни “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР