Григор Димитров ще стартира от втория кръг на Мастърса в

...
Григор Димитров ще стартира от втория кръг на Мастърса в
Коментари Харесай

Гришо: Трудните моменти ме направиха още по-силен

Григор Димитров ще започва от втория кръг на Мастърса в Синсинати с мач против испанеца Фелисиано Лопес. Българинът несъмнено има положителни мемоари от този шампионат. Миналата година Димитров доближи до полуфинал и отпадна от бъдещия първенец Марин Чилич. През 2015-а пък игра трагичен осминафинал с Анди Мъри, изгубен с 6:4, 6:7, 5:7. Преди старта на шампионата Григор даде изявление за формалния уебсайт на ATP. 

" Ще се опитам да се любувам на седмицата, колкото мога. Особено на цялата полуда в Ню Йорк, която следва. Турнирът в Синсинати се развива доста добре и от година на година някои неща стават все по-добри и по-добри. Турнирният шеф поставя неимоверни старания, с цел да изведе конкуренцията до толкоз високо качество. Всяка година тук се усещам все по-прекрасно и по-прекрасно ", разяснява Димитров. 

Попитан какво е възприятието да се играе пред американските почитатели, българинът изясни: " Играчите правят оценка публиката, без значение дали са на централния корт, или на корт №5. И без значение дали става въпрос за Америка, Европа или Азия. "

" Намирам се на ужасно място. Мисля, че научих доста от него и считам, че научих неща, които ще запомня. Не желая да не помня нещата, които в действителност ме тласнаха към това да играя по-добре и да бъда още по-силен в сложните моменти ", разяснява Григор.

Той сега е на девета позиция в годишната класация и към момента има шансове за финалния Мастърс на АТP, на който от дълго време мечтае да вземе присъединяване. " Никога не съм играл в Лондон, откакто на няколко пъти бях близо. Това е една от задачите, които постоянно съм желал да реализира. Имам положителни шансове, само че знаейки, че съм в добра позиция, напрежението е още по-голямо. Развълнуван съм преди идните седмици ", добави Гришо.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В СИНСИНАТИ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР