Григор Димитров ще се включи и в турнира на двойки

...
Григор Димитров ще се включи и в турнира на двойки
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе в турнира на двойки в Акапулко

Григор Димитров ще се включи и в шампионата на двойки в Акапулко. В мексиканския курорт българинът ще се завърне на корта за първи път след Australian Open и в името на по-добрата игрова процедура очевидно е решил да поиграе и при тандемите, пише . 

Негов сътрудник ще бъде американецът Томи Пол, с който досега Димитров не е играл на двойки. Двамата се познават добре от мачовете им на сингъл през предходната година. На Australian Open 23-годишният американец реализира трагична победа в 5 сета, само че Григор се реваншира с триумф в три елементи на US Open. 

Двамата са последните признати по ранкинг в главната скица, в която има някои доста мощни двойки като Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, Джейми Мъри/ Бруно Соарес, Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри. От по-изявените играчи на сингъл в двойковата конкуренция ще се включат още Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Милош Раонич, Марин Чилич и Беноа Пер.

През предходната година Димитров още веднъж игра на двойки в Акапулко, тогава в тандем с различен от младите американци в лицето на Тейлър Фриц. В първи кръг те победиха Маркъс Даниел и Филип Освалд, само че по-късно изгубиха от Лукаш Кубот и Марсело Мело. Успехът над Даниел и Освалд бе вторият на двойки за Григор през 2020-а след този за ATP Cup, когато с Александър Лазаров победиха Джейми Мъри и Джо Солсбъри.

С Акапулко са свързани доста приятни мемоари за българина, който при дебюта си през 2014-а доближи до своята първа купа на равнище АТР 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън. През предходната година той реализира три победи – над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка преди да загуби от Рафа Надал на полуфиналите.

Турнирът тази година стартира на 15 март като Димитров ще бъде пети в схемата. Тя ще бъде водена от Стефанос Циципас, а другите по-високоранкирани от българина са Александър Зверев, Диего Шварцман и Милош Раонич.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР