Григор Димитров ще се появи отново на корта на 16

...
Григор Димитров ще се появи отново на корта на 16
Коментари Харесай

Григор Димитров отново на корта в Монте Карло в средата на април

Григор Димитров ще се появи още веднъж на корта на 16 април на " домашния " си шампионат в Монте Карло. Хасковлията живее в баровското място и се усеща прелестно там. Турнирът в княжеството е първият от трите " Мастърса " на клей, които предхождат " Ролан Гарос ".

През предходната година по същото време Гришо се пусна в Маракеш преди Монте Карло. Там той получи " уайлд крад " и солидна шестцифрена сума, снима се в типична мароканска носия и загуби единствения си мач. След това имаше доста слаб сезон на клей, в който завоюва единствено три победи. Това от своя страна е позитивно в този момент, тъй като Димитров няма доста точки да пази до шампионата " Куинс " в Лондон през юни.

Световният №4 се е записал за присъединяване в Барселона. Надпреварата там стартира на другия ден след финала в Монако. " Мастърсите " в Мадрид и в Рим са надлежно с начало 7 май и 14 май.

В последния месец Григор е в спад. След изгубения край в Ротердам, когато хасковлията игра болен, той има три провали и една победа. В Дубай Димитров отпадна от тунизиеца Малек Джазири, тенисист, който нямаше ранкинг за Индиън Уелс и Маями. В неделя Джазири завоюва " Чалънджър " в Китай.

В двата огромни американски шампионата Гришо обичайно не се показва добре. И в Индиън Уелс, и в Маями той беше подложен под №3 и беше в центъра на медийното внимание. В Калифорния българинът загуби единствения си мач против испанеца Фернандо Вердаско.

Димитров прелетя дистанцията сред двата океана с дребен аероплан, включвайки се в рекламна акция за разпространение на този тип транспорт. Интензивните тренировки в Маями му помогнаха в първия дуел против германеца Максимилиан Мартерер. Хасковлията организира една подготовка гол до кръста за наслада на своите последователки.

За страдание Григор не можа да влезе в мача против №90 французина Жереми Шарди. Той направи няколко страхотни отигравания, само че през останалото време беше мачкан и притиснат в ъгъла.

Така българският №1 от началото на годината им 11 победи и 6 загуби. Преди 12 месеца салдото му по същото време беше - 17 победи и 4 загуби. В момента позицията му на №4 е застрашена от Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро. Срив в ранглистата не може да се чака в идващите три месеца, тъй като повече от 2/3 от актива му е насъбран след август 2017.

Според мнозина негови почитатели слабите му резултати се дължат на розовия екип, с който играе през тази година. Но той не е единственият тенисист на " Найк ", играещ с ексцентричния цвят. Хуан Мартин дел Потро е един от тях. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР