Григор Димитров ще се опита да намери място на трети

...
Григор Димитров ще се опита да намери място на трети
Коментари Харесай

Гришо се изправя срещу Александър Зверев, за да продължи победния си устрем

Григор Димитров ще се опита да откри място на трети край в шампионатите от сериите Мастърс 1000. Българинът се изправя против Александър Зверев в полуфинален конфликт в Маями, а срещата сред двамата ще стартира от 01:00 часа наше време.

За да стигне до мача със Зверев, най-хубавият ни тенисист удари международния номер 2 Карлос Алкарас в четвъртфиналите. Григор записа впечатляващ чист триумф с 6-2, 6-4 и продължи похода си в конкуренцията.
 Гришо след триумфа над Алкарас: Понякога гениалните неща са простите неща
Гришо след триумфа над Алкарас: Понякога гениалните неща са простите неща

Ето детайлности

Преди Алкарас, жертви на първата ни ракета станаха Алехандро Табило, Яник Ханфман и Хуберт Хуркач, като дуелите с Табило и Хуркач бяха тежки, само че в последна сметка Димитров прояви темперамент, с цел да си тръгне с победи от тях.

От другата страна Зверев, който е четвърти в схемата, организира превъзходен шампионат досега, като няма изгубен сет - той надигра поредно Феликс Оже-Алиасим, Кристофър Юбанкс, Карен Хачанов и Фабиан Марожан. Германецът е някогашен финалист във Флорида от 2018, когато отстъпи на Джон Иснър в три сета.

Димитров и Зверев имат осем мача между тях, като салдото е изрично в интерес на немския тенисист - 7-1 победи. Единственият триумф на Гришо пристигна в първия им дуел - на шампионата в Базел през 2014. Оттам-насетне Зверев е решителен в конфликтите с българина, като четири от триумфите му са на шампионати от Мастърс 1000, а две идват в Големия шлем.

Победителят от полуфинала сред двамата ще спори за купата с един всред настоящия първенец Даниил Медведев или втория подложен Яник Синер, които ще се изправят един против различен в повтаряне на финала от предходната година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР