Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Филип Крайнович във

...
Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Филип Крайнович във
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза за място във финалната осмица в Ротердам

Григор Димитров ще се изправи против сърбина Филип Крайнович във втория кръг на шампионата от категория " АТП 500 " в Ротердам. Двубоят е трети в днешната стратегия на централния корт и се чака да стартира към 16.00 часа българско време.

Преди това на централния корт би трябвало да се изиграят още два осминафинала на сингъл. Руснакът Андрей Рубльов и босненецът Дамир Джумхур откриват програмата в 12.00 часа. Победителят от този мач ще играе в четвъртфиналите с Димитров или Крайнович. Друг от армадата съветски гении - Данийл Медведев, среща опитния французин Пиер-Юг Ербер във втория мач през днешния ден.

Димитров стартира шампионата с сложна победа против Юичи Сугита. Българският тенисист изигра мощен първи сет, а във втория преодоля ранен срив, с цел да завоюва с 6:4, 7:6 (5) за 96 минути. Крайнович мина през доста тежък дуел с канадския тинейджър Фелиск Оже-Алясим - 6:2, 3:6, 7:5.

Сърбинът, който заема 38-oто място в международната класация, има три загуби в трите си мача с Димитров. 25-годишният тенисист от Сомбор е достигал до №33 и към момента не е печелил купа от календара на АТП. Той сътвори същинска сензация в края на предишния сезон, когато започва от квалификациите и стигна до финала на мастърса в Париж.

" Той игра добре в края на предходната година, играта му се получаваше. Аз обаче съм концентриран върху своята игра. Ако играя добре, съблюдавам вярната тактичност и се движа добре по корта, мачът може да се окаже и доста елементарен. Трябва и физически да съм на положително равнище ", сподели Димитров на конференцията след успеха против Сугита.

За него това беше първи мач след Australian Open. Българинът се отхвърли от провелия се предходната седмица шампионат в София поради травма в рамото. След мача със Сугита той съобщи, че към момента има леки болки, само че рамото му е наред.

" Тялото ми реагира добре. Рамото е наред. Болките поотминаха, само че към момента има дни, когато ме опъва. Говорихме с тима, че първият мач постоянно е сложен. От три седмици не бях играл и постоянно е мъчно да намериш своя темп на корта след такава пауза. С всеки идващ мач нещата би трябвало да се получават все по-добре ", сподели още Димитров.

Той взе участие за седми път в шампионата в Ротердам. Най-доброто му показване в холандския град беше през 2013 година, когато доближи до полуфиналите, където загуби от бъдещия първенец Хуан Мартин дел Потро. Миналата година българинът беше спрян на четвъртфинал от Давид Гофен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (822)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР