Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал за 12-ти

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал за 12-ти
Коментари Харесай

Гришо преследва втора победа срещу големия си кошмар

Григор Димитров ще се изправи против Рафаел Надал за 12-ти път. Днес двамата ще излязат на корта от 14:30 ч. в мач от полуфиналите в Монте Карло, а българинът ще се опита едвам за повторно да победи международния номер 1. 

В предходните им 11 конфликта Матадора е повече от безапелационен - 10 триумфа. За последно те играха един против различен на четвъртфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай през октомври предходната година, когато испанецът завоюва с 6:4, 6:7(4), 6:3.

Предизвикателството пред Димитров наподобява огромно, тъй като Надал освен е 10-кратен и сегашен първенец в Монте Карло, само че по пътя си към топ 4 е изгубил единствено 11 гейма. До дуела с Гришо, Надал победи поредно Аляж Бедене, Карен Хачанов и Доминик Тийм.

Димитров пък с оправи с Пиер-Юг Ербер, Филип Колшрайбер и Давид Гофен, но мачовете му бяха надалеч по-тежки от на испанеца.

Двамата имат три мача на клей, като всичките са на сметката на Надал. Самият Димитров означи, че противникът му е най-хубавият на алените кортове, само че това няма да го обезкуражи.

" Със сигурност той е любимецът. Той има невероятни достижения тук. Рафа е най-хубавият състезател на клей. Но това няма да ме обезкуражи. Напротив, желая да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Едно от неверните неща, които можеш да направиш преди мач против Надал, е да се концентрираш главно върху неговите мощни страни. За мен по-важно е да мислиш за своята игра, без значение от противника, да бъдеш изобретателен на корта. Това е ", сподели най-хубавият ни тенисист.

За Гришо това е първи полуфинал в Монте Карло и едвам втори в шампионат от сериите " Мастърс " на червени кортове. Първият бе в Рим през 2014 година, когато походът му към трофея бе спрян точно от Надал./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР