Григор Димитров ще се изправи срещу последното си предизвикателство в

...
Григор Димитров ще се изправи срещу последното си предизвикателство в
Коментари Харесай

Следва Кареньо Буста, а после - атака на финала

Григор Димитров ще се изправи против последното си предизвикателство в груповата фаза на финалния шампионат на АТР в Лондон довечера (17 ноември). Очаква се срещата да стартира към 22:00 ч. българско време, като за първи път българинът ще играе във вечерна сесия.

До в този момент Димитров е решителен с 2 победи от 2 мача. В дебютната си среща в конкуренцията, която събира 8-те най-добре показали се през сезона тенисисти, той победи с 2:1 сета Доминик Тийм. След това се оправи бързо с Давид Гофен, като даже взе сет на 0.

Ред е на третия в групата - Пабло Кареньо Буста. Испанецът, който е под номер 10 в международната класация, влезе в схемата на мястото на лидерът в подреждането Рафаел Надал. След първия си мач Матадора разгласи, че не може да продължи поради травма, която не му разрешава да играе с цялостни сили.

Така Буста също записа дебюта си в Лондон. Той загуби в първия си мач от Доминик Тийм, а във втория ще се изправи против Димитров за пети път в кариерата си. Двамата тенисисти са си разменили по 2 победи досега.

Те играха за последно един против различен на " Ролан Гарос " по-рано през 2017 година Тогава испанецът се наложи със 7:5, 6:3, 6:4.

Последната победа на Григор пък е от 2015 година в Париж.

Мачът няма да повлияе на класирането в групата, а българинът сигурно ще приключи първи, даже при загуба. Това значи, че ще играе в полуфиналната фаза на шампионата. Негов противник ще бъде Джак Сок, който късно през вчерашния ден се оправи с Александър Зверев и си обезпечи второто място в своята четворка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР