Григор Димитров ще се изправи срещу квалификант в първия кръг

...
Григор Димитров ще се изправи срещу квалификант в първия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе срещу квалификант на старта на "Уимбълдън"

Григор Димитров ще се изправи против квалификант в първия кръг на тенис шампионата (3 - 16 юли). Съперникът му е Шо Шимабукуро, който е №162 в международната класация.

Японецът доближи до два четвъртфинала на шампионати от веригата " Чалънджър " на трева в подготовката си за " Уимбълдън ", с което записва и рекордно класиране в ранглистата.

За Димитров това ще бъде 12-то следващо присъединяване в Лондон, както и общо 13-то в кариерата му. Неговото най-хубаво класиране е полуфинал от 2014 година

Във втория кръг българинът може да играе с Иля Ивашка или Федерико Кория, по-късно вероятно с Франсис Тиафо, който би бил първият подложен по пътя му.

Димитров попадна в една скица с Карлос Алкарас, който го победи в Куинс. Срещу испанеца българският тенисист има три загуби в три срещи. Самият Алкарас стартира с Жереми Шарди (36 г.).

Шампионът Новак Джокович ще играе с аржентинеца Педро Качин на старта. Целта на сърбина е нова купа от Шлема, която да го изравни на върха по титли в " Уимбълдън " дружно с Роджър Федерер.

При дамите в първи кръг има забавен дуел сред Винъс Уилямс и Елина Свитолина, като и двете вземат участие с " уайлд кард ". Световната №1 Ига Швьонтек стартира с Жу Лин.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР