Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм в първия

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм в първия
Коментари Харесай

Тийм е първият съперник на Димитров в Уинстън-Сейлъм

Григор Димитров ще се изправи против Доминик Тийм в първия си мач на тенис шампионата от сериите АТП 250 в Уинстън-Сейлъм, Съединени американски щати. Поставеният под номер 1 в главната скица на конкуренцията ще играе с австриеца във втори кръг, откакто 231-ият в международната класация надделя представителя на домакините Джефри Джон Улф в тежък мач с 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6) за повече от три часа игра .
Доминик Тийм (л) и Григор Димитров (д).
Срещата стартира по-силно за американеца, който проби първоначално и се снабди с задатък от 4-1 гейма. Шампионът на Ю Ес Оупън 2020 се окопити и върна брейка. Стигна се до тайбрек, в който Улф имаше три сетбола при 6-3, като пропусна първите два, само че не сбърка при третия за задатък в резултата. Във втората част Тийм проби за 5-3, само че се пропука на личен сервис за сета. Улф обаче изигра неприятен 12-и гейм и това разреши на австриеца да вкара мача в трети финален сет.

Там драмата още веднъж бе налице. Подобно на втората част, Тийм стигна до пробив за 4-2, който обаче бе мигновено върнат. Стигна се до нов тайбрек, в който австриецът поведе с 4-1 точки, само че позволи цялостен поврат до 4-6. Улф обаче се срина и първо пропусна двата си мачбола, а по-късно загуби и мача след 6-8 пункта. Тийм приключи с 13 аса и две двойни неточности, като завоюва 75% от точките на първи сервис и 60% на втори.

Двамата с Григор имат шест мача между тях, като първата ни ракета води с 4-2 в директните конфликти. За последно двамата се изправиха един против различен на осминафиналите на Аустрелиън Оупън предходната година, когато Димитров даде единствено осем гейма на противника. Победителят от мача сред двамата ще се изправи против италианския деец Фабио Фонини или 13-ия в схемата Джак Дрейпър от Англия в 1/8-финалите на съревнованието. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР