Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Еванс от Великобритания

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Еванс от Великобритания
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Даниел Еванс на полуфиналите на турнира по тенис във Вашингтон

Григор Димитров ще се изправи против Даниел Еванс от Англия на полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ), който е с награден фонд 2,014 милиона $.

Това стана факт, откакто номер 9 в схемата Еванс се наложи с 6:4 и 7:5 над представителя на домакините Франсис Тиафо.

Димитров откри място на полуфиналите без игра, откакто неговият противник Юго Юмбер се отхвърли от мача, няколко часа преди неговото начало. Официалната причина, която оповестиха от щаба на французина, е травма в левия крайник.

След двусетовите победи над Макензи Макдоналд и Емил Руусувуори, най-хубавият български тенисист към този момент е полуфиналист във Вашингтон, което е най-хубавото му класиране на този шампионат от общо осмото му присъединяване.

Това е и негов трети полуфинал през сезона, откакто хасковлията беше измежду най-хубавите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра край в Женева, предава Българска телеграфна агенция.

В другият полуфинал се изправят Туйлър Фриц (САЩ) и Талонр Грикспор (Нидерландия).  Водачът в схемата Фриц се наложи с 6:3 и 6:3 над Джордън Томпсън от Австралия. Грикспор от своя страна отстрани Джефри Улф (САЩ) – 7:5 и 6:4.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР