Григор Димитров ще се изправи срещу Алекс де Минор на

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Алекс де Минор на
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе с Алекс де Минор на полуфиналите на тенис турнира в Ротердам

Григор Димитров ще се изправи против Алекс де Минор на полуфиналите на шампионата по тенис в Ротердам от сериите ATP 500.

Във втория четвъртфинал от програмата петият в схемата Де Минор се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:3 над поставения под номер 2 Андрей Рубльов от Русия след тъкмо 2 часа и 30 минути игра. По-рано през днешния ден Димитров се наложи със 7:6(2), 3:6, 6:4 над играещия за Казахстан руснак Александър Шевченко.

Мачът стартира без пробиви в първия сет и той се реши от тайбрек. В него първенецът за 2021 година в Ротердам Рубльов поведе с 4:2 точки, само че Де Минор взе четири следващи разигравания, с цел да си обезпечи два сетбола. Австралиецът пропусна първия, който бе на негов сервис, само че съумя при втория, при който Рубльов имаше подаването.

Въпреки изгубения първи сет, Рубльов започва позитивно във втория и поведе с 3:1 гейма. До края на сета Рубльов не даде нито една точка за връщане на пробива на Де Минор и след 6:4 мачът влезе в съдбоносен трети сет.

В него Де Минор стигна единствено до една точка за пробив, която бе в шестия гейм, само че австралиецът не се нуждаше от повече, с цел да вземе преимущество. В същото време Рубльов доближи до брейкболи в последните три гейма, в които сервираше неговият противник, само че в нито една от тези обстановки не съумя да извлече нещо.

До момента Димитров и Де Минор са играли четири пъти един против различен, като двамата имат по две победи. Любопитен факт е, че последната им среща бе на същия шампионат, само че в четвъртфиналите, когато българинът победи в три сета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР