Григор Димитров ще се изправи днес срещу световния №1 Рафаел

...
Григор Димитров ще се изправи днес срещу световния №1 Рафаел
Коментари Харесай

Григор Димитров среща Надал в битка за място във финала в Монте Карло

Григор Димитров ще се изправи през днешния ден против международния №1 Рафаел Надал в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло. 26-годишнит българин и 31-годишният испанец се срещат за 12-и път, с цел да дефинират първия финалист в първото огромно съревнование на червени кортове през 2018 година Другият полуфинал опълчва Александър Зверев и Кей Нишикори.

Димитров и Надал ще излязат на централния корт " Рение III " в 14.30 часа. Двубоят може да наблюдавате онлайн с " Дневник ". В България срещата ще бъде излъчена директно по " Мтел спорт 1 ".

Надал, който преследва 11-а купа в Монте Карло, стигна до полуфиналите по извънредно безапелационен метод. Той даде единствено 11 гейма на тримата си противници - Аляж Бедене, Карен Хачанов и Доминик Тийм, като престоя на корта общо 225 минути.

Особено впечатляващо беше представянето му против Тийм, който е един от най-хубавите на клей в последните две години. Мачът сред испанеца и австриеца продължи 68 минути, а международният №7 съумя да завоюва едвам два гейма.

Димитров влезе доста мъчно в шампионата, измъкна два тежки мача с обрати след изгубен първи сет - против Пиер-Юг Ербер и Филип Колшрайбер, след което сподели страховит темперамент, с цел да победи в два сета миналогодишния полуфиналист в Монте Карло Давид Гофен.

" Със сигурност Рафа е любимецът. Да, той е най-хубавият тенисист на клей, само че това не ме обезкуражава. Това, което ме вълнува, е да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Само това ", сподели Димитров преди борбата със международния №1.

Надал и Димитров ще се изправят един против различен за 12-и път. Испанският тенисист има голямо преимущество, като е спечелил 10 от мачовете посред им, в това число последни три.

Двамата имат три мача на червени кортове, като всичките са извоювани от международния №1 - 6:2, 2:6, 6:4 в четвъртфиналите в Монте Карло през 2013 година, 6:2, 6:2 в полуфиналите в Рим през 2014 година и 6:3, 6:4 в четвъртфиналите в Мадрид през 2015 година

Единствената победа на българския тенисист пристигна в четвъртфиналите на шампионата на твърди кортове в Пекин през 2016 година - 6:2, 6:4.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (870)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР