Григор Димитров ще открие днес сезона си на трева с

...
Григор Димитров ще открие днес сезона си на трева с
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Камерън Нори - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров ще открие през днешния ден сезона си на трева с присъединяване на АТР 500 конкуренцията в Куинс, където през 2014-а година завоюва трофея след героичен конфликт с Фелисиано Лопес. През предишния сезон на нашето момче му се наложи да пропусне шампионата заради травма, само че през днешния ден му следва да се завърне на Cinch Championships, като първото затруднение пред него е международният №11 и подложен под номер три в схемата Камерън Нори. До този миг двамата са се срещали два пъти в публични мачове, като във всеки от конфликтите успеха е била на страната на британеца. Днешният дуел посред им се чака да започва към 18:00 часа българско време, по тази причина в този момент дано да поразсъждаваме по какъв начин родният ни представител може да спре отрицателната си серия против въпросния противник.

Какво да чакаме от Камерън Нори?

Британецът се намира под номер 11 в международната класация и играе с лявата ръка. Досега Нори има завоювани четири АТР трофеи, две от които бяха извоювани през сегашния сезон, който се явява и най-успешният за него в кариерата му дотук, защото през април доближи и до своето върхово класиране в подреждането, а точно десетата позиция.

26-годишният играч не разполага с някакви съществени физически данни и не е измежду най-силовите състезатели в спорта, но компенсира с чудесно напредване по корта и дълбочина в ударите си. Форхендът на британеца привидно не е средство, което да му носи голям брой лесни точки, само че бива изпълняван със съществено количество топспин и играчът последователно си построява по отличен метод точките с негова помощ.

Обратният удар на Нори пък е напълно плоско изпълняван и нормално бива доста темпов, само че също по този начин надалеч не се слави с особена непоклатимост. Левичарят постоянно играе оптимално рано след отскока посредством него, единствено че въобще не съумява да го натисне по-най положителния вероятен метод, когато бива изтласкан по-назад и постоянно реализира контакта с топката доста нечисто.

Британецът употребява по съвършен метод разрези си сервис от полето за преимущество, въпреки че изрично не е от играчите, които могат да разчитат на подаването си да ги измъква от затруднени обстановки. Основната му мощ се крие в отличното познаване на ъглите на корта, честите смени на темпото и доста способените изяви наоколо до мрежата.



Как може да се опълчи Григор Димитров?

Днес родният ни представител би трябвало да бъде агресорът и по всякакъв начин да заобикаля по-продължителните замени от дъното на корта и всевъзможен жанр опити на съперника за закъснение на играта. Нашият съотечественик е задължен да се пробва да нападна непрекъснато противоположния удар на Нори, който е доста неуверен под напън и това може да се окаже сериозен коз в ръкава на хасовлията.

Слайсът на Димитров е прочут със своето високо качество, като може да се окаже доста правилен съдружник върху тревната настилка, където отскокът на топката е доста по-нисък. Препоръчителни са излизанията на мрежата, които са чест способ на тази настилка и са по-лесни за осъществяване върху нея, тъй като времето за реакция на противника е по-малко, а международният номер 22 разполага с първокласни волета.

Друга значима специфичност при левичаря е, че той е отличен в контраударите си, единствено че изпитва проблеми в случаите, когато самичък би трябвало да придава скорост на топката и нашият съотечественик може да употребява високо повдигнати осъществявания, с цел да разколебае международния номер 11 и да предизвика неточност от негова страна.



Очаквания и коефициенти

Очакванията ми са Григор да има проблеми в самото начало, защото стилът на Нори е извънредно неуместен за него и вероятно още веднъж ще забележим по какъв начин локалният любим употребява тоспин форхенда си, с цел да нападна противоположния удар на родния ни представител, който ще би трябвало да отиграва топката от сериозна височина. Освен това по-високоранкираният играч е миналогодишен финалист в шампионата и ще се употребява с поддръжката на трибуните, тъй че няма да бъде по никакъв начин елементарно за Димитров да измъкне триумфа.

Букмейкърите дефинират третия подложен за любимец, предлагайки ставка от 1.72 за негов краен триумф, а възможностите на първата ни ракета се котират на 2.10, въпреки че тези предварителни прогнози постоянно биват опровергавани в професионалния тенис и за нас остава да стискаме палци казусът да бъде тъкмо подобен. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате срещата на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР