Григор Димитров ще изиграе мача си от I кръг на

...
Григор Димитров ще изиграе мача си от I кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров бе пратен чак на корт №15 в "Уимбълдън"

Григор Димитров ще изиграе мача си от I кръг на " Уимбълдън " още в първия ден. Той е пратен на периферния корт №15, където ще играе против 85-ия в света квалификант Корентен Муте (Фр).

Миналата година българският тенисист бе №6 в света и подложен под №6, като започва на Централния корт срещу Стан Вавринка (Швейц) и загуби с 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 6:4. Днес Григор е №49 и даже не е измежду поставените, което дефинира и корта за първия му мач. Съперникът му е №85 (негово най-хубаво класиране в кариерата), левичар е и извършва бекхенд с две ръце. Муте стартира 2019 година като №152 и съумя да се изкачи с 67 позиции. Това е негов дебют на " Уимбълдън ", до момента в който за Димитров присъединяване на тревните кортове в " Ол Ингланд клъб " е 10-о, като най-хубавото му достижение е полуфиналът през 2014 година, изгубен против Новак Джокович.

Междувременно самият Джокович съобщи, че обмисля да напусне поста си на президент на Съвета на играчите. Сръбският №1 в ранглистата приказва за това след 7-часовата среща на Борда на шефовете на ATP, извършена в " Ол Ингланд Клъб ". На нея тенисистите Робин Хаасе, Джейми Мъри и Сергий Стаховски, плюс доскорошният треньор на Димитров - Даниел Валверду, са напуснали местата си в Съвета. 

" Аз също обмислях да напусна. Мисля, че моят екип желае да се отдръпва, почтено казано - сподели Джокович. - Смятам, че тази система, тази конструкция продължава да ни разочарова. И въпреки всичко усещам нещо вътре в себе си, което ми споделя, че би трябвало да остана, тъй като мисля, че сега сме част от огромна преходна фаза в тениса. За тази група е значимо в нея да има топ състезател, защото 10-членният Съвет на играчите, пази ползите на над 100 състезатели по света. "

Джокович добави, че приключването на информация от срещите на Съвета е било най-големият проблем:  " Това се случваше толкоз постоянно в последните 9-10 месеца. Имахме може би четири или пет тематики от безусловно всяка една извършена среща, които излязоха отвън залата. Очевидно има някой, който изнася информация от кухнята. Не знам кой, може би и в никакъв случай няма да разберем. Но е разочароващо за доста играчи, тъй като не се усещат удобно. Това беше повода Робин да се отдръпна, а също и други ".

Джокович въпреки всичко изрази разбиране, че Съветът има бъдеще и остава в него, въпреки това да въздейства върху програмата му и от време на време върху играта му. Впрочем сърбинът е любимец №1 на букмейкърите да отбрани купата си от 2018 година с коефициент 2.37. Следват го рекордьорът по титли (8) в Лондон - Роджър Федерер (Швейц) с 3.75, и Рафаел Надал (Исп) със 7.00.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР