Григор Димитров ще играе за четвърти път срещу австриеца Доминик

...
Григор Димитров ще играе за четвърти път срещу австриеца Доминик
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе за четвърти път с Доминик Тийм

Григор Димитров ще играе за четвърти път против австриеца Доминик Тийм. Хасковлията има една победа и две загуби. Мачът е от 16:00 часа и ще можете да го наблюдавате точка по точка в ТОПСПОРТ.

През януари в Бризбън, Австралия българинът завоюва против австрийския си противник по пътя си към първата турнирна победа през 2017-а.

 След триумфа в Бризбейн - Гришо по-богат със 78 000 $
След триумфа в Бризбейн - Гришо по-богат със 78 000 $

Прибави и 250 точки към своя актив в международната класация

През май в Мадрид Гришо имаше преимущество, само че откри метод в края да загуби дългия тайбрек. Тогава българинът пропиля пет мачбола. През 2016-а в Акапулко, Тийм завоюва единствения двусетов мач сред двамата.

Австриецът е прочут със своята неотстъпчивост и преследване на всяка топка. Той обича да стои откъм гърба, само че не пропуща да излиза на мрежата. Използва, като Григор, бекхенд с една ръка и има доста прекрасен топспин форхенд.

 Григор Димитров загуби от Доминик Тийм мач, който от самото начало мислеше, че е спечелил
Типично за Григор: Българинът навън от Мадрид след нарисуван мач против Доминик Тийм

Българинът водеше играта и най-после изиска австриеца самичък да се бие

" Играхме няколко пъти с Доминик тази година. Той е един от най-хубавите тенисисти, тъй като с цел да си тук би трябвало да си постигнал нещо. Очаквам с неспокойствие дуела. Толкова е хубаво в края на годината да можеш да си на финалите и да играеш против топиграчите. Но аз виждам основно какво се случва в моята половина на корта ", сподели Гришо.

Мачът е пряк за четвъртото място в международната класация и спечелилият ще има големи шансове да се класира за съботния полуфинал. Вторият мач в група " Пий Сампрас " е от 22:00 часа и в него ще играят Рафаел Надал и Давид Гофен.

 Доминик Тийм
Източник:

Доминик Тийм
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР