Григор Димитров ще играе във втория кръг на последния за

...
Григор Димитров ще играе във втория кръг на последния за
Коментари Харесай

Григор Димитров пребори Сепи и е във втори кръг на US Open

Григор Димитров ще играе във втория кръг на последния за годината шампионат от Големия шлем по тенис - Откритото състезание на Съединени американски щати. Българинът съумя да се оправи в италианския 35-годишен деец Андреас Сепи в първия мач посред им.

Не без усложнения роденият в Хасково тенисист си обезпечи още един мач, побеждавайки с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3 своя конкурент при деветото си присъединяване в Ню Йорк. Балансът на българина към този момент е 9 победи и 8 загуби в шампионата. Той ще играе за пети път в кариерата си във втори кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати. През 2018 година Гришо отпадна след първия си мач в главната скица, а най-хубавото му класиране са двата осминафинала от 2014 и 2016 година

Снимка: Getty Images

Срещу Сепи Григор беше безусловно решителен в първия сет. Бързо натрупа преднина с пробив, а по-късно реализира и още един за 6:1.

Втората част беше надалеч по-оспорвана. Българинът и Сепи по този начин и не се надхитриха и се стигна до тайбрек. В него съперникът на Димитров сподели по-здрави нерви и изравни резултата.

Гришо стартира мощно третата част - още веднъж пробив. Италианецът обаче съумя да изравни за 4:4. Последва доста оспорван десети гейм. Димитров изпусна да осъществя пет сет пойнт-а, само че в шестия не сбърка и поведе в сетовете.

Снимка: Getty Images

Последва четвърти сет. Той стартира равностойно. В осмия гейм българинът реализира пробив за 5:3, а по-късно съумя да завоюва идващото си лично подаване и да се класира за втори кръг на последния за годината шампионат от Големия шлем.

Следващият противник на Димитров ще е спечелилият от двойката Борна Чорич - Евгени Донской.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР