Григор Димитров ще играе срещу руснака Аслан Карацев в първия

...
Григор Димитров ще играе срещу руснака Аслан Карацев в първия
Коментари Харесай

Григор започва срещу Карацев на Australian Open

Григор Димитров ще играе против руснака Аслан Карацев в първия кръг на Australian Open. Първият за годината шампионат от Големия шлем стартира в понеделник.

Българинът, номер 29 в света, е подложен под номер 27 в схемата в Мелбърн. 29-годишният руснак е 52-и в международната класация сега. И Димитров, и Карацев имат по един полуфинал в Австралия. Този на Григор е през 2017, този на руснака – през 2021 година Тогава Карацев в профил точно хасковлията на четвъртфинал след 2-6, 6-4, 6-1, 6-2. Българинът има и една победа над този противник – 6-1, 1-6, 6-2 в Сан Диего преди два сезона.

Димитров може да срещне деветкратния първенец още в третия кръг. Сърбинът, номер 4 в схемата, стартира против испанеца Роберто Карбайес Баена. В същата четвърт е и локалният любим Ник Кирьос, който е 19-и подложен. Той започва против руснака Роман Сафюлин.

Защитаващият купата си и лидер в схемата Рафаел Надал ще играе в първия кръг против английския левичар Джак Дрейпър. Вицешампионът в Мелбърн и подложен под номер 7 Даниил Медведев започва против Маркос Хирон. Двамата могат да се срещнат още на четвъртфиналите.

Полуфиналистът от предходните две години и номер 3 Стефанос Циципас стартира против Кентен Али. Вторият в схемата Каспер Рууд има за противник в първия кръг Томаш Махач (Чехия).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР