Григор Димитров ще играе на четвъртфинал в Бризбън с японеца

...
Григор Димитров ще играе на четвъртфинал в Бризбън с японеца
Коментари Харесай

Григор Димитров: Нишикори е в силна форма, очаквам труден мач

Григор Димитров ще играе на четвъртфинал в Бризбън с японеца Кей Нишикори, справил се с Денис Кудла (САЩ). Ето какво показа българинът след отличния триумф против представителя на домакините Джон Милман:

 Григор Димитров победи Джон Милман и е на 1/4-финал в Бризбън
Григор Димитров победи Джон Милман и е на 1/4-финал в Бризбън

Българинът сподели темперамент и пречупи съпротивляващия се австралиец

" Спомням си какво се случи предходната година. Мислех си за това в последните дни и знаех по какъв начин би трябвало да играя против него. Просто се пробвах да играя по-добре от предходната година.

Изпитвам огромно почитание към него. Той е необикновен войник, както видяхме още веднъж през днешния ден, изключително във втори сет. Но съумях да запазя успокоение през целия мач, изключително при 4-4.

В момента бих желал да се концентрирам върху това, което се случва от моята страна на мрежата. Нишикори е в мощна форма, чака ме сложен мач ", съобщи Димитров.

Милман похвали хасковлията за играта:

" Той играе страховит тенис. Беше доста нападателен, изключително в първия сет. Всички знаем на какво е кадърен Григор, когато играе добър тенис, а през днешния ден мисля, че той показва за какво хората го виждат като състезател от топ 10 ", сподели Милман.

Нишикори сега е №9 в ранглистата на ATP и има четири победи в пет мача против Димитров. Двубоят ще бъде повтаряне на финала на шампионата от преди две години. Тогава Григор Димитров завоюва купата.

" Радвам се, че ще играя против него. Той е добър състезател. Сигурен съм, че ще бъде страховит мач, тъй че се надявам да мога още веднъж да покажа добър тенис ", сподели Кей Нишикори.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР