Григор Димитров ще е един от едва тримата играещи капитани

...
Григор Димитров ще е един от едва тримата играещи капитани
Коментари Харесай

Гришо е един от тримата действащи играчи, които ще са капитани на АТР Cup

Григор Димитров ще е един от едвам тримата играещи капитани по време на дебютното издание на ATP Cup сред 3 и 10 януари. Това стана ясно, откакто уредниците оповестиха листата на капитаните на всички 24 държави-участници, написа Dsport.bg.

Както е известно, по устав капитанът на всеки тим се избира от ракета №1 като е допустимо и самият тенисист да влезе в тази роля - опцията, която Григор избра за отбора на България.

Другите двама играещи капитани пък са ветерани - Франция ще бъде водена от 34-годишният Жил Симон, който е №55 в международната класация. Тимът на Белгия, който е наш противник в група С пък е предвождан от Стив Дарси, който е под №158 в света. Интересното е, че Дарси поставя завършек на кариерата си след Australian Open.

В три от другите тима, в които има изявена първа ракета и по-ниско ранкирани останли състезатели, водачът е избрал да заложи на татко си като капитан. Такъв е казусът с Гърция, където Апостолос Циципас ще дава насоки на сина си Стефанос и останалите гърци. Подобна е обстановката и за Норвегия, където Каспер Рууд е заложил на татко си Кристиан, единственият норвежец с огромни триумфи в тениса преди него. Владимир Албот пък ще бъде капитан на противника ни в групата Молдова, където единственият по-високо ранкиран тенисист е синът му Раду Албот.

Иначе измежду капитаните има доста звездни имена като някогашните №1 Борис Бекер (Германия), Лейтън Хюит (Австралия), Марат Сафин (Русия), Томас Мустер (Австрия) и Гастон Гаудио (Аржентина). Тим Хенман ще бъде капитан на лидера в нашата група Англия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР