Григор Димитров се завърна победоносно на сингъл, след като през

...
Григор Димитров се завърна победоносно на сингъл, след като през
Коментари Харесай

Следващото препятствие пред Григор: Тенисист, когото победи на два пъти през тази година

Григор Димитров се завърна победоносно на сингъл, откакто през вчерашния ден записа победа в поредни елементи над международния №60 Макензи Макдоналд в откриващия кръг на АТР 500 конкуренцията във Вашингтон. По този метод родният ни представител, който е пети подложен в схемата, си обезпечи място в осминафиналната фаза на шампионата, където му следва да премери сили с Емил Руусувуори.

За да си обезпечи среща с най-хубавия ни тенисист, финландецът, който понастоящем се намира под №55 в международната класация, имаше сложната задача да преодолее съпротивата на десетия подложен в схемата Йошихито Нишиока. Двамата сътвориха един доста оспорван дуел, само че в последна сметка Руусувуори съумя да реализира поврат и да измъкне триумфа след 6:7(5) 6:4 6:2 за 2 часа и 11 минути игра. 

Скандинавецът не се радва на особени триумфи през последните месеци, като допреди актуалната седмица той бе в серия от цели пет следващи победи. Сред най-значимите достижения на Руусувуори в досегашната му кариера са рекордната му 37-а позиция в международната класация, както и достигането до 1/4-финалите на Мастърса в Маями по-рано през годината. Той може да се похвали със единствено един изигран край на АТР равнище, което стана факт през предишния сезон на шампионата в Пуна.

 

Предстоящият конфликт сред Димитров и Руусувуори ще бъде трети в историята на тяхното съревнование, като всеки от техните два предишни мача се състоя по-рано през сегашния сезон. Както на Ролан Гарос, по този начин и на тревата в Куинс първата ни ракета съумя да надделее изрично, освен това без да загуби нито един сет.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР