Григор Димитров се завърна на корта за надпреварата в Делрей

...
Григор Димитров се завърна на корта за надпреварата в Делрей
Коментари Харесай

Неузнаваем Григор беше пречупен от световния номер 91 в Делрей Бийч

Григор Димитров се завърна на корта за конкуренцията в Делрей Бийч и през вчерашния ден даде положителни сигнали на последователите си, постигайки първа двусетова победа през сезона. Днес обаче ясно се видя по какъв начин нашето момче към момента е надалеч от оптималната си форма и сподели искрено неудовлетворителен тенис в конфликта си с Джон Милан, чиято резистентност взе връх и му донесе крайната победа - 6:4 6:4.

Добрите вести за някогашния номер три са, че въпреки всичко натрупа някакъв спортен темп и се надяваме това да му помогне през идната седмица в Акапулко, където ще вземе присъединяване на надпреварата от категория ATP 500.

Двамата играчи не започнаха изключително решително, като никой от тях не намираше своя темп и грешките изобилстваха. Българинът се стремеше да взема топката оптимално рано от форхенд, единствено че постоянно не съумяваше да реализира чист контакт при удара. Милман също имаше проблеми с контрола при осъществяванията си, което не ни позволяваше да забележим изключително продължителни разигравания.

Играта продължи да се движи равностойно, а състезателите минаваха с лекост през своите подавания до 3:3, когато австралиецът сподели отличните си отбранителни умения, над които надгради с неспасяем дланов удар по правата, с цел да доближи до две точки за пробив. Григор обаче показва своята магия, прибягвайки до брилянтно подсечена къса топка и скоро се оказа напред в резултата за 4:3 гейма.

Непоставеният състезател обаче продължаваше да бъде надалеч по-стабилен от главната линия по отношение на съперника си и справедливо се добра до нова поредност от брейкболи, а нашият съотечественик капитулира без непозната интервенция, откакто позволи първата си двойна неточност в дуела. Впоследствие международният номер 91 не изпита никакви съмнения в опита си да затвори сета на личен начален удар и завоюва сервис гейма си на нула.



Димитров започва втората част с обикновена неточност от воле, само че незабавно се оправдава и за пръв път заплаши непознатото подаване. Тогава хасковлията сподели най-хубавото от репертоара си, пласирайки мощен ретур по правата, който беше последван от приказен форхенд в придвижване и пробивът беше реалност. Подемът в дейностите на третия подложен продължи с цялостни сили, до момента в който Милман изглеждаше разтърсен и позволяваше на хасковлията да навлиза все по-навътре в корта и да усили съществено броя на своите завършващи удари.

Изведнъж родният ни представител влезе в сериозна дупка, която го изправи пред угрозата от възможен рибрейк и грешките от първата ни ракета не закъсняха, с цел да станем очевидци на равнене. Австралиецът продължи да е извънредно неоснователен от линията за начален удар, но българинът пропускаше обикновени ретури и продължаваше да е извънредно неоснователен наоколо до мрежата.

Световният номер 26 откри сили да спре своето проваляне, повеждайки с 4:3 Този резултат пък още веднъж се оказа извънредно неподходящ за Гришо, тъй като събитията от първия сет се повториха и ветеранът влезе в нова серия от три следващи гейма, с което си подпечата крайния триумф.

Magnificent Millman
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР