Григор Димитров се върна на победния път след два поредни

...
Григор Димитров се върна на победния път след два поредни
Коментари Харесай

Григор възкръсна при майсторите

Григор Димитров се върна на победния път след два следващи загуби. Българинът сподели класа на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Париж, който е последната му изява за годината. Родният тенис ас надигра със 7:6 (10), 6:4 Роберто Баутиста Агут (Испания) в трагичен мач, траял 1:36 часа.

The Agassi effect?@GrigorDimitrov battles his way past Bautista-Agut and into R3, where he'll face Marin Cilic. #RolexParisMasterspic.twitter.com/ENePQfvUGG

— Tennis TV (@TennisTV) 31 октомври 2018 година

Димитров впечатли с мощна и разнообразна игра, като бе преоткрил резултатния си сервис. В първата част не се стигна до пробив, а в тайбрека българинът пропусна три следващи сетбола. Това обаче не се отрази на душeвността му и откакто на собствен ред обезврежда възможностите на противника, съумя да измъкне сета с впечатляващо самообладание в разиграванията.

Два пробива дадоха задатък от 4:1 за Григор във втория сет, само че той още веднъж не съумя да си свърши работата от първия път. Две непредизвикани неточности за малко да извърнат мача. Баутиста Агут изравни за 4:4, само че на собствен ред се огъна в решаващия миг. Димитров се възползва от грешките му, с цел да поведе с третия си пробив в сета, а малко по-късно затвори мача с мощни подавания.

Grigor to the rescue
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР