Григор Димитров се срина срещу аутсайдера Кайл Едмънд и отпадна

...
Григор Димитров се срина срещу аутсайдера Кайл Едмънд и отпадна
Коментари Харесай

Кайл Едмънд спря похода на Гришо към титлата в Мелбърн

Григор Димитров се срина против новобранеца Кайл Едмънд и отпадна на четвъртфинал на Australian Open. Нашето момче изненадващо се подведе по стила на британеца и по-късно под 3 часа игра загуби с 4:6, 6:3, 3:6 и 4:6. Така фантазията за купа от Шлема ще изчака. Хубавото е, че съвсем несъмнено хасковлията ще остане на трето място в света, въпреки че ще загуби точки, поради полуфинала си от предишния сезон. Единствено Марин Чилич има късмет да измести Гришо, само че за задачата би трябвало да победи на финала в неделя.

Лудият почитател на Ливърпул Кайл Едмънд се класира за сефте на полуфинал в конкуренция от този сан. Роденият в Йоханесбург (ЮАР) тенисист е израснал точно в града на Бийтълс и там се е запалил по мърсисайдци. Винаги, когато има време той върви на " Анфийлд ", с цел да гледа Ливърпул. За Григор, чиито футболни пристрастия не знаем, остава утешителната премия от 440 000 австралийски $ (570 000 лева).

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО В МАЧА ТУК

Кайл Едмънд, който търсеше първата си победа над състезател от Топ 10, стартира нападателно и проби още в първия гейм, след което затвърди за 2-0. Григор завоюва безапелационно идващите си две подавания, след което навакса пробива закъснение.

В шестия гейм българинът се възползва от съмнения в играта на Едмънд, който направи двойна неточност при геймбол, а след това му изневери и форхендът – 3-3. В 9-ия гейм британецът проби още веднъж. С двойна неточност и неправилност от форхенд на Григор 49-ият в света стигна до 15-40 и два скрити сетбола. Геймът завърши с ретур уинър в отговор на слабия втори сервис на Димитров. Г

ригор заигра оптимално нападателно и стартира да господства от форхенд, повеждайки с 40-15. На първия брейкбол не съумя да вкара ретур, а не получи късмет за освен това и на втория. С няколко нападателни форхенда по противоположния диагонал и излизане на мрежата международният №3 стигна до трета опция, само че съперникът му още веднъж не трепна, а най-после затвори сета.

Втората част стартира по допустимо най-хубавия метод за Григор, който взе откриващото си подаване на нула и проби. Едмънд избърза с форхенд по правата при 30-30 и изкара топакта в навън. В идващото разиграване още веднъж форхендът съобщи Едмънд и по този начин Григор проби без да му се постанова да прави уинър в частта. Затвърждаването се оказа сложна задача, само че българинът сподели хладнокръвие и измъкна гейма си от 0-40. С бездънен ретур по правата при 30-30 в четвъртия гейм Димитров си обезпечи нов брейкбол, само че британецът нападна на мрежата и се измъкна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР