Григор Димитров се разплака от щастие в миговете след като

...
Григор Димитров се разплака от щастие в миговете след като
Коментари Харесай

Григор: Научих много уроци, докато страдах

Григор Димитров се разплака от благополучие в миговете откакто завоюва най-голямата купа в кариерата си. Неговият треньор Даниел Валверду също едвам сдържаше сълзите си, тъй като двамата знаят цената на този триумф. Преди по-малко от година и половина, когато те стартираха съдействието си, българинът бе едвам 40-и в света, а увереността му граничеше с нулата. Григор се бе трансформирал в бледа сянка на това момче, което беше считано за един от най-големите гении в тениса и посочено като предстоящ правоприемник на Роджър Федерер.

Под управлението на Валверду обаче Димитров претърпя цялостна смяна, най-много по връзки на психическата резистентност. Въпреки че 31-годишният венецуелец е един от най-младите треньори в тура и към момента е “бебе” в специалността, той съумя да трансформира настройката на Григор към играта. За него някогашната №1 при дамите Линдзи Дейвънпорт споделя, че е “човек, който знае от какво се нуждаят професионалните тенисисти.”

Е, очевидно Валверду знае от какво има потребност Григор.

“Осъзнах върху какво в действителност би трябвало да работя и кои са точните хора към мен, както и кой в действителност ме цени. Научих доста уроци в този интервал, в който шест-седем месеца страдах. Може би имах потребността тъкмо от това. Само в случай че преминеш подобен интервал, може да го оцениш. И ето ме в този момент. Нещата се случиха, тъй като имах подобаващата конфигурация в моето схващане, работя с точните хора и получих мощна поддръжка. И преди съм имал положителни резултати, само че в този момент демонстрирам повече непоклатимост в такива шампионати. Вдигнах моето равнище. Очевидно това е необикновено достижение за мен, само че мога да дам още доста. Искам де се представям все по-добре”, съобщи Григор Димитров след триумфа си в шампионата на 8-те най-хубави пред сезона.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ТРИУМФ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР