Григор Димитров се представя изключително силно от началото на годината,

...
Григор Димитров се представя изключително силно от началото на годината,
Коментари Харесай

Голямата възможност, която Григор Димитров пропусна

Григор Димитров се показва извънредно мощно от началото на годината, само че положителната му форма стартира още в края на предходната година.
 Григор Димитров на ABN AMRO Open - впечатляващото отиграване против Лоренцо Сонего
Впечатляващото отиграване на Григор Димитров

Гейм, сет, мач за българина против Сонего

За първите два месеца от 2024 година обаче най-хубавият български тенисист може да се похвали с един трофей и редица мощни мачове.

Миналата седмица игра мощно на ABN AMRO Open в Ротердам, достигайки полуфилите. Там обаче бе спрян от австралиеца Алекс де Минор. Ако бе победил, Димитров имаше шанса да се върне още веднъж в топ 10, само че за жалост, ще би трябвало да изчака.

Де Минор може и да загуби финала в Ротердам от Яник Синер, само че пък достигането до този мач му обезпечи място в топ 10. Оттам пък ще изпадне, който в последно време не е в най-хубавата си форма. С изпадането на гръцкия тенисист от топ 10 обаче бе написана история.

Според Tennis.com, за първи път от 1973 година, откогато ATP организира класиране, в най-хубавите 10 на тениса при мъжете няма да участва състезател, който да отиграва бекхенд с една ръка. За всички тези 51 години не е имало седмица, в която в топ 10 да няма най-малко един състезател, който играе бекхенд единствено с една ръка.

Когато класирането бъде актуализирано, то ще наподобява по този начин:

10. Тейлър Фриц

9. Алекс де Минор

8. Хуберт Хуркач

7. Холгер Руне

6. Александър Зверев

5. Андрей Рубльов

4. Даниил Медведев

3. Яник Синер

2. Карлос Алкарас

1. Новак Джокович

Григор Димитров ще резервира своята 13-а позиция, до момента в който Стефанос Циципас изпада от топ 10 за първи път от пет години - откогато за първи път влезе в него през  2019 година
 Григор Димитров на ABN AMRO Open и по какъв начин Марк Уолбърг се оказа почитател на българина
Холивудската звезда, която се оказа почитател на Григор Димитров

Марки Марк знае кого да поддържа

Димитров и за Циципас са единствените играчи в топ 25, който играят бекхенд единствено с една ръка. А положителната вест за тях е, че не са надалеч от завръщане в най-хубавите 10. Още идната седмица Григор Димитров стартира присъединяване си в турнира Abierto Mexicano de Tenis в Акапулко, Мексико.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР