Григор Димитров се намира в един от най-трудните етапи в

...
Григор Димитров се намира в един от най-трудните етапи в
Коментари Харесай

Гришо с доста притеснителни думи след поредната контузия

Григор Димитров се намира в един от най-трудните стадии в кариерата си. Най-добрият ни тенисист отпадна в първия кръг на Ролан Гарос, откакто се отхвърли при резултат 6-2, 6-4, 5-7, 0-3 против Маркос Гирон (САЩ) поради контузия.

„ Да, за жал два от шампионатите за Големия шлем приключиха по този начин. Може би би трябвало да направя стъпка обратно и да стартира да се приготвям по малко по-различен метод. Може би би трябвало да седнем с тима и да помислим какво не вършим вярно сега. Очевидно в един от най-важните моменти, и то при подобен резултат, просто тялото ми не устоя. Няма смисъл да заставам в мача “, показа Григор Димитров.

Българинът тотално доминираше през първите три сета и откакто поведе с 5-1 в третия, стартира очевидно да изпитва мощни болки. Маркос Гирон се възползва и завоюва шест следващи гейма. Григор Димитров изиска медицински таймаут, само че след завръщането си на корта не съумя да покаже цялостните си благоприятни условия.

„ Да, на шампионата в Ница нямах самата конфигурация, не знаех какъв брой време ще устоя на корта, по тази причина се отхвърлих. След днешния мач няма какво да кажа, също така. Опитах се до края, знаех, че една точка ми би трябвало, имах опцията от форхенд, пропуснах го. Това е “, добави още разочарованият Григор.

„ Стана в подобен миг, аз даже самият не чаках. И нищо не мога да направя сега. Със сигурност след този мач щях да имам два дни и да си умря, само че можем единствено да гадаем какво щеше да се случи. Днес се случи в подобен миг, а различен път може да е в самото начало на мача. Може би по-добре, че по този начин стана, с цел да схвана какво става “, добави българинът.

„ Не знаем какво е (контузията – бел. ред.), знаем единствено, че мускулът стартира да се схваща единствено когато играя. Когато имам повече време, може би в идната седмица, ще знаем повече. Няма смисъл да предсказвам “, приключи Григор Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР