Григор Димитров се надява да запази инерцията от добрите си

...
Григор Димитров се надява да запази инерцията от добрите си
Коментари Харесай

Григор Димитров: Искам да запазя инерцията, надявам се тялото ми да издържи

Григор Димитров се надява да резервира инерцията от положителните си изяви в последните седмици. Българският тенисист игра полуфинал, а по-късно и в шампионата от в Индиън Уелс. Димитров имаше тежък чоп за шампионата във Виена, където ще срещне лидера в схемата и трети в международната класация Стефанос Циципас. Двамата се срещнаха на същия шампионат и предходната година, а в три сета.

" Когато видях жребия си споделих, че подобен мач може да е четвъртфинал или полуфинал. Ще мога да видя на какво равнище съм против него, той прави изумителна година и е топ състезател. Дяволски добър състезател! Искам да запазя положителната инерция от последните седмици, уповавам се, че тялото ми ще издържи. Играли сме няколко пъти, в това число предходната година тук, във Виена. Позитивен съм, въодушевен съм, разчувствуван съм от това, което следва ", съобщи Димитров, представен от " Макс Спорт ".

Той сподели още, че против Даниил Медведев в Индиън Уелс е била специфична: " Най-вече поради метода, по който завоювах. Това бе огромен миг. Казах си: " По дяволите, играх доста добре ". За първи път от доста време съумях да се запазя физически и да устоя до дъно, да имам баланс. А и стигнах до поврат от 1:4 гейма, това бе преломен миг. "

Циципас съобщи, че при загубата си предходната година не е бил на равнището, на което е в този момент: " Беше оспорван мач, изоставах с доста точки в тайбрека в първия сет, само че съумях да обърна и да печеля. Но тогава физически не бях по този начин, както съм в този момент. Не се усещах 100% подготвен. Предизвикателството е на разположение, желая да го приема и да тествам уменията си на корта. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР