Григор Димитров се класира за втория си финал в турнирите

...
Григор Димитров се класира за втория си финал в турнирите
Коментари Харесай

Брилянтен Димитров срази Циципас за втори финал в турнирите от сериите Мастърс 1000

Григор Димитров се класира за втория си край в шампионатите от сериите Мастърс 1000. Най-добрият ни тенисист удари на полуфиналите в Париж Стефанос Циципас с 6-3, 6-7 (1), 7-6 (3). Срещата продължи малко над два часа и половина.


Двубоят в зала " Берси " стартира по страховит метод за първата ни ракета - ранен пробив, и цялостен надзор върху протичащото се на корта. Григор сервираше отлично и можеше да затвори сета още в осмия гейм, когато гъркът подаваше, само че в последна сметка това се случи на личен сервис за 6-3. Във втората част седмият подложен Циципас поизравни играта и на собствен ред стартира да сервира ловко. В деветия гейм Димитров имаше два скрити мачбола, само че ги пропиля и по този начин се стигна до тайбрек. В него нещата се развиха неприятно за нашия тенисист през цялото време и Циципас дръпна на бърза ръка с 5-0 точки, преди да затвори сета със 7-1 точки. В третата решителна част Григор преодоля сериозен миг в третия гейм, когато отрази първите четири точки за пробив пред противника в мача. Стигна се до нов дълъг гейм, в който функциите се размениха и 32-годишният хасковлия поведе с 5-0, преди да стигне до страхотната победа след 7-3 точки.

Димитров сервира доста мощно и макар че направи два пъти по-малко асове от Циципас, взе първия си тайбрек в директните мачове с него в най-важния миг. Българинът приключи с повече уинъри - 42 на 31, и по-малко непредизвикани неточности - 10 против 13.

Така първата ни ракета ще играе за повторно във край на шампионат от Мастърс 1000 сериите - първият и единствен път до момента това се случи в Синсинати през 2017, когато Григор стигна и до купата. Утре нашето момче ще спори за първа купа в Париж, а противникът му ще бъде избран от другия полуфинал по-късно довечера, който опълчва шесткратния притежател на купата и международен номер 1 Новак Джокович и Андрей Рубльов от Русия.

Циципас, който загуби за едвам повторно от Димитров от осем изиграни срещи, насочва вниманието си към Финалите на ATP в Торино, които ще се проведат в Торино сред 12-19 ноември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР