Григор Димитров се класира за втория си 1/8-финал на Откритото

...
Григор Димитров се класира за втория си 1/8-финал на Откритото
Коментари Харесай

Блестящ Григор се справи с Алтмайер за втори осминафинал в Париж

Григор Димитров се класира за втория си 1/8-финал на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто в среща от трети кръг на конкуренцията се наложи изрично над Даниел Алтмайер с 6-4, 6-3, 6-1 за близо два часа и 10 минути игра. Българинът се възползва оптимално от това, че игра със 79-ия в международната класация, който доближи до тази фаза след неочакван триумф над осмия подложен Яник Синер.


Срещата стартира чудесно за нашия тенисист, който направи пробив още в първото подаване на германеца. Димитров трябваше да избавя две точки за рибрейк в третия гейм, само че се оправи и поведе с 4-1. Алтмайер обаче сподели темперамент и стигна до тъждество в геймовете. Все отново, Григор имаше последната дума и след нов пробив в подаването на 24-годишния състезател съумя да излезе с едни гърди напред. Втората част стартира по еднакъв метод на откриващата - ранен пробив за първата ни ракета, само че с разликата, че този път той не изпусна задатъка си и го удържа до края на сета. Това като че ли обезкуражи тотално немския му конкурент, който бе прекарал над пет часа на корта единствено в последния си мач, и Гришо дръпна с три пробива преднина, като сервираше за място в идната фаза при 5-0. Димитров не съумя да върже " геврек " на Алтмайер, само че нов брейк постави точка на разногласието след близо 130 минути.

Българският тенисист загуби единствено 10 точки на първи сервис за целия мач, като отрази пет от седемте благоприятни условия за пробив пред противника. При уинърите и непредизвиканите неточности Григор завърши с позитивен баланс - 30 печеливши удара против 23 непредизвикани, до момента в който Алтмайер не съумя да повтори представянето си против Синер и приключи със 17 уинъра и цели 39 непредизвикани неточности.

Така 32-годишният хасковлия се класира за втория си осминафинал във френската столица и първи от 2020-а насам, когато отстъпи на Стефанос Циципас. Сега той ще се изправи против друг конкурент - спечелилия от мача сред Александър Зверев и Франсис Тиафо. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР