Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Григор Димитров постигна обрат на турнира в Маями

Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Мастърс " в Маями с награден фонд от 8,9 милиона $. Най-добрият български тенисист реализира сложен поврат с 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2 против чилиеца Алехандро Табило за 2 часа и 29 минути игра.

Димитров призна, че е имал съществени проблеми с началния удар на Табило.

" Не знам по какъв начин се измъкнах, бях в дуела, не мислех доста. Играх против един от най-хубавите сервиси. Бях съсредоточен, останах в мача. Не направих нищо изключително и търсех ударите си. Бях стабилен. В третия сет бях доста мощен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има задатък или не. Когато си напрегнат, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше доста добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях доста българи. Беше почтена борба и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава сила на тези места ", съобщи Димитров на корта след успеха си против чилиеца, пристигнала след два часа и половина.

В идващия кръг българският тенисист ще играе против Яник Ханфман, който заема 56-ата позиция в международната класация. Германецът победи Адриан Манарино от Франция след поврат с 3:6, 7:6 (1), 6:4 за 2 часа и 43 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР