Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Димитров се справи с Карацев за успешен старт в Мелбърн

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Българинът победи Аслан Карацев от Русия в три сета - 7-6(3), 7-5, 6-3, от който загуби на четвъртфиналите в Мелбърн преди две години. Срещата продължи 2 часа и 22 минути.

Първия сет против Карацев мина без пробиви и се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 6-2 и завоюва сета със 7-3 точки. Българинът пропусна пет благоприятни условия за пробив при 5-5 във втория сет, само че при шестата съумя да пробие и да поведе с 6-5. На личен сервис Григор избави една точка за пробив и при втората си опция поведе с два сета. В третата част Димитров завоюва пет следващи гейма от 1-2 до 6-2 и се класира за втория кръг.

За Димитров следва дуел със сърбина Ласло Джере, който победи белгиеца Зизу Бергс с 6-4, 1-6, 6-4, 6-1. Гришо не е играл до този миг против 27-годишния Джере, който заема 68-мо място в международната класация. При нов триумф българинът може да се изправи против Новак Джокович в трети кръг.

По този метод Григор Димитров към този момент има 75 победи в шампионатите от Големия шлем, както и 13 победи и единствено една загуба в първия кръг в Мелбърн. Аустрелиън Оупън е най-силният шампионат от Големия шлем за Григор, като той през днешния ден записа победа номер 30 там. Българският тенисист има един полуфинал и три четвъртфинала в Мелбърн.

В същото време уредниците на Аустрелиън Оупън прекъснаха играта на всички открити кортове в Мелбърн Парк поради извънредно високите температури в града. Жегите в Мелбърн доближиха 36 градуса, което принуди уредниците да приберат в съблекалните всички тенисисти, които не играят на кортове с покрив.

Очаква се играта на всички кортове да бъде възобновена в 8:00 часа българско време. До решението за спиране на срещите се стига, откакто се вземат поради редица фактори - температурата на въздуха, силата на слънцето, влажността и силата напразно, които пречат на човешкото тяло да се оправя с жегата. Тези стойности се мерят в пет разнообразни точки на Мелбърн Парк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР