Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си

...
Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна четвърти кръг в Париж

Григор Димитров се класира за повторно в кариерата си за четвъртия кръг на. 32-годишният българин беше праволинеен против германеца Даниел Алтмайер. Гришо завоюва след 6-4, 6-3, 6-1 за два часа и осем минути игра.

За най-хубавия български тенисист това беше трета поредна победа без изгубен сет. В предходните той се оправи с казахстанеца Тимофей Скатов и с финландеца Емил Руусувуори. Хасковлията е в серия от шест триумфа в седем мача.

Григор Димитров стартира на доста високи обороти и след единствено няколко минути игра водеше с 3-0 гейма. Алтмайер, който в предходния кръг в профил италианеца Яник Синер, обаче изравни за 4-4. Българинът обаче отново се развихри и взе пет следващи гейма. Така той завоюва първия сет и поведе с 3-0 във втория. Този път Алтмайер не съумя да върне пробива и не затрудни българина.

В третия сет немецът нямаше съпротивителни сили. Григор Димитров започва с три пробива и пет следващи гейма. При 5-0 нашенецът се отпусна и Алтмайер взе един гейн, само че в идващия хасковлията затвори мача с 6-1. Той приключи със и 55% на втори. Процентите при Алтмайер бяха надлежно 54% и 33%.

До момента Димитров се беше класирал за четвъртия кръг на Ролан Гарос само през 2020 година Тогава той беше спрян от Стефанос Циципас. Сега негов противник ще е спечелилият от конфликта сред Александър Зверев и Франсис Тиафо.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР