Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън без

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън без
Коментари Харесай

Отмъщението е налице: Григор обезличи Ивашка и е в трети кръг на Уимбълдън без загубен сет

Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън без изгубен сет. Първата ни ракета не срещна съвсем никакви компликации в срещата си с Иля Ивашка, който обичайно е един от неуместните съперница за него в Тура и по този начин взе реванш от беларусина за провалянето, което той му нанесе в миналогодишното издание на Sofia Open - 6:3 6:4 6:4. По този метод нашият съотечественик си обезпечи конфликт за място в 1/8-финалите с десетия подложен Франсис Тиафо, против който има 2 победи от общо 3 срещи посред им.

Началото не беше по никакъв начин безапелационно за Димитров, откакто той допускаше голям брой непредизвикани неточности и бързо се оказа догонващ с пробив пасив, а неговият противник даже можеше да удвои преднината си. Изведнъж родният ни представител подвигна внезапно оборотите на игра и обстановката на корта радикално се промени, като идващите пет гейма приключиха с триумф на някогашния номер три и скоро той разполагаше с задатък в обособените сетове, изпълнявайки елегантна къса топка за край на откриващата част.

Вторият сет продължи да протича с доминация от страна на някогашния номер три, до момента в който Ивашка изглеждаше мощно разтърсен и постоянно допускаше грешки при привидно комфортни топки. Непоставеният тенисист се опита да заиграе малко по-агресивно, само че рядко завършваше сполучливо офанзивите си и инкасира ранен брейк, чието съществуване беше задоволително за Димитров да докара частта до сполучлива за себе си развръзка.

Третият сет започва изцяло равностойно и международният номер 102 най-накрая откри нормалния си темп от дъното на корта, което му позволяваше да бъде изцяло равносилен от главната линия, единствено че Григор ловко вкара в приложимост излизанията към мрежата и в последна сметка отмъкна подаването на противника си за преднина от 4:3. Наглед това трябваше да обезпечи успеха на по-високоранкирания тенисист, само че той позволи прочут спад в своята централизация и Ивашка изравни при 4:4. Все отново до изненада не се стигна, тъй като Григор незабавно отреагира с следващия си изработен брейк. Следващият гейм се трансформира в доста сериозна борба и беларусинът имаше опция още един път да се завърне в резултата, но някогашният полуфиналист устоя на натиска и затвори конфликта след вихрена офанзива от форхенд.

Grigor Dimitrov d. Ilya Ivashka 6-3 6-4 6-4 in Wimbledon R2

I admire the hell out of Grigor.

His shot production is flawless.
He’s always a good sport.
He makes tennis look effortless.

✅5th R3 at Wimbledon
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР